Diumenge, 10 desembre 2023
13 C
La Llagosta

Óscar Sierra, nou president del Consorci Besòs Tordera

L’alcalde de la Llagosta, Óscar Sierra, va ser escollit ahir nou president del Consorci Besòs Tordera per al mandat 2023-2027. La Junta General de l’organisme va prendre la decisió per unanimitat. Les vicepresidències les ocuparan Pere Grivé, tinent d’alcalde de Llinars del Vallès; Meritxell Budó, alcaldessa de la Garriga, i Maria del Mar Garcia, regidora de Montornès del Vallès.

Óscar Sierra substitueix Francesc Colomé, qui havia estat al capdavant del Consorci des de 2021, després que Josep Monràs -qui va agafar la presidència el 2019- deixés l’alcaldia de Mollet del Vallès.

Durant la seva primera intervenció com a president del Consorci, Óscar Sierra va tenir paraules d’agraïment per a les diferents forces polítiques representades a la Junta General per la unanimitat en el seu nomenament i pel treball conjunt que han fet des de fa anys en el si de l’entitat. “Continuarem treballant plegats, de manera coordinada i sense mirar els colors polítics, com s’ha fet fins ara en aquest Consorci”, va subratllar. A més, va destacar els grans reptes de futur del Consorci per a aquest nou mandat. “Seguirem treballant i posant l’accent en la consecució de la neutralitat energètica de les instal·lacions, en l’aposta per l’aigua regenerada; en el compliment de les noves directives, que culminarà amb la revisió de la Directiva Europea d’Aigües Residuals Urbanes i que ens obligarà a enfortir els sistemes de tractament; en la gestió optimitzada dels residus; en la digitalització dels processos de sanejament que ja ha iniciat el Consorci i que s’ha de seguir desenvolupant i estenent, i continuarem impulsant i fent costat a la Fundació RIVUS, que, dia rere dia, treballa per acostar els entorns fluvials, la divulgació i l’educació ambientals a la ciutadania”, va resumir.

Actualment, el Consorci Besòs Tordera està format per 64 municipis de les comarques del Barcelonès, Osona, Moianès, Vallès Occidental i Vallès Oriental, amb una població al voltant de 2.400.000 habitants, i quatre organismes supramunicipals: Diputació de Barcelona, Àrea Metropolitana de Barcelona, Consell Comarcal del Vallès Oriental i Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental. D’aquests 64 municipis, 51 han delegat al Consorci les seves funcions com a administració actuant en matèria de sanejament, amb una població de l’ordre de més de 500.000 habitants i més de 5.800 establiments industrials contaminadors potencials implantats. 

Publicitat

Publicitat

Més notícies