Dilluns, 25 setembre 2023
19.8 C
La Llagosta

L’àrbitre llagostenc Josep Millán debuta a la lliga Asobal d’handbol

El llagostenc Josep Millán arbitrarà aquesta temporada a la lliga Asobal d’handbol, que és la màxima categoria estatal. Millán, que fa parella amb el granollerí Roland Sánchez, va debutar dissabte a Santander, en el duel entre l’històric Sinfin i el Benidorm (22-30).

El duel va estar controlat a la primera part, però en la segona es va trencar el resultat en favor dels visitants i es va complicar per la tasca arbitral. “Va ser un partit ràpid, fluid i força net, tot i que al final del duel va haver-hi algunes exclusions. Sincerament va ser el debut somiat. Els equips ens van entendre i respectar. Això ens va ajudar moltíssim”, explica el llagostenc Josep Millán, que fa més de 15 anys que va començar en l’arbitratge: “El debut ha estat un moment de màxima alegria perquè fa molts anys que treballo per això, per ser-hi a l’elit. Fa 15 anys que viatjo cada cap de setmana per arbitrar en diferents pavellons d’Espanya, és a dir, m’he perdut aniversaris, reunions familiars, el meu temps de lleure… però ara tinc una alegria brutal”.

Millán, de 30 anys d’edat, fa mitja vida que es dedica a l’arbitratge. “Va començar com una tradició familiar. El meu pare va ser àrbitre d’handbol en lligues territorials i em va agradar. Amb el pas del temps, vaig haver de decidir si continuar com a jugador o arbitrar. Vaig veure que el camí per arribar a l’elit, donades les meves condicions, tindria més possibilitats en l’arbitratge”, recorda el llagostenc, que la seva germana, Marina Millán, també és àrbitre de lligues territorials i fa dos anys va deixar l’handbol quan militava al Sant Quirze, a l’elit estatal.

Tot i debutar enguany a la lliga Asobal, Millán ja ha arbitrat en gran part dels pavellons que visitarà perquè anteriorment ho havia fet als seus equips filials o en categories inferiors. Tot i això, assenyala que té una especial il·lusió per arbitrar a Irun i Lleó. “Em fa molta il·lusió visitar Irun perquè es respira molta història i un gran ambient. Pel que fa a Lleó, és un altre club històric que la ciutat és 100×100 handbol. Mai he xiulat en aquests pavellons”, diu el llagsotenc.

Josep Millán arbitra a l’Asobal, però ho ha de compaginar amb la seva feina d’entre setmana. “Tot i que la lliga Asobal ja és professional, encara no dona per viure només de l’arbitratge. Compagino la meva feina d’entre setmana amb l’arbitratge el cap de setmana i si hi ha un partit entre setmana, m’he de demanar un dia de festa. Ho faig perquè m’agrada”, explica el llagostenc, que enguany preveu dirigir més d’una vintena de partits de l’Asobal: “L’objectiu ara és consolidar la categoria, hem de treballar en cada partit per seguir més anys en la màxima categoria i qui sap si podrem arbitrar fases finals de copes”.

Publicitat

Publicitat

Més notícies