Dissabte, 13 juliol 2024
26 C
La Llagosta

Protecció Civil farà aquest dijous una prova del sistema d’alertes per telèfon

Aquest dijous, 14 de setembre, Protecció Civil de Catalunya enviarà un missatge de prova del sistema d’alertes a tots els telèfons mòbils de la demarcació de Barcelona.

Protecció Civil ha dividit l’avís entre les comarques del Barcelonès, el Vallès Occidental, el Vallès Oriental, el Maresme i el Baix Llobregat. L’enviament es dividirà en quatre sectors, els quals rebran el missatge en diferents hores del matí:

A la nostra comarca, el Vallès Oriental, es farà a les 10 h i a la comarca veïna del Vallès Occidental, a les 12 h.

Les alertes de Protecció Civil a mòbils són una eina pensada per traslladar a la població les instruccions que ha de seguir de forma immediata per protegir-se i evitar danys quan es trobi a la zona afectada per una emergència, catàstrofe o accident greu, com ara inundacions, incendis, accidents químics…

L’avís consisteix en la recepció de notificacions (missatges de text) emergents a la pantalla dels telèfons mòbils intel·ligents que estiguin ubicats a la zona de l’emergència en el moment de l’enviament de l’alerta i mentre l’alerta estigui activa.

El so dels missatges d’avís al mòbil és fort i estrident per poder alertar degudament. Està predeterminat i no es pot configurar. Quan un mòbil rep el missatge també es produirà la notificació per vibració. Un cop llegit s’ha de marcar l’opció Acceptar que apareix en pantalla.

Publicitat

Publicitat

Més notícies