Divendres, 03 maig 2024
10.8 C
La Llagosta

El Banc de Sang ho té tot enllestit per a la captació de Festa Major

Aquest dimarts hi haurà la captació de sang especial de Festa Major. Les donacions es podran fer durant tot el dia al Centre Cultural. A més, durant la jornada també es podrà donar plasma.

Les persones interessades a fer donacions poden reservar hora al web del Banc de Sang. Hi ha un apartat per donar sang i un altre per donar plasma. L’objectiu és arribar a les setze donacions de plasma i a les 108 de sang.

Per donar plasma s’ha d’evitar diverses qüestions a tenir en compte en l’àpat previ a la donació de plasma com ara menjar molts greixos, com ara fregits o fer àpats copiosos, prendre begudes ensucrades o sucs de fruita comercials, beure alcohol o consumir gelats i aliments que tinguin molt sucre. Els greixos poden ser transportats pel plasma i si es consumeixen en excés pot ser que la donació no es pugui utilitzar.

Per donar sang s’ha de tenir entre 18 i 70 anys i pesar més de 50 quilos, no cal anar en dejú i s’hi pot donar encara que es tingui el colesterol elevat o s’estigui prenent algun dels medicaments més freqüents.

Tant per donar sang com per donar plasma s’ha de portar algun document identificatiu com el DNI, el NIE, el passaport o el carnet de conduir.

Publicitat

Publicitat

Més notícies