Diumenge, 28 abril 2024
15.5 C
La Llagosta

L’Ajuntament avança cap a la reforma del Mercat Municipal

L’Ajuntament de la Llagosta va aprovar ahir de forma inicial, durant la celebració del ple ordinari de juliol, l’estudi de viabilitat previ a la tramitació d’un contracte de concessió d’obres per a la reforma i posterior gestió del Mercat Municipal de la Llagosta. El punt va comptar amb el vot a favor del PSC i del PP, en contra de LLEC i amb l’abstenció d’ERC.

“Volem un Mercat el més atractiu possible i creiem que aquesta reforma pot ser molt bona per a la Llagosta i el comerç”, va dir l’alcalde, Óscar Sierra.

Tant la portaveu de LLEC, Eva Miguel, com la d’ERC, Cristina Segura, van assegurar que estaven a favor de la reforma del Mercat Municipal, un punt que portaven en els programes electorals del 28 de maig, però consideren que la proposta plantejada suposa una privatització del Mercat.

L’alcalde els va recordar que tots els concessionaris actuals són privats i va explicar que el control seguirà sent municipal. A més, va afegir que la reforma del Mercat Municipal costaria entre tres i quatre milions d’euros.

Durant la sessió, també es va aprovar per unanimitat la declaració institucional per a la millora de la qualitat de l’aire i la salut pública amb l’objectiu d’encarregar un estudi per determinar l’origen de les males olors que es produeixen en aquesta zona del Vallès periòdicament. El regidor d’Acció Climàtica, Marc Ruiz, va recordar que fa un any van començar la feina per trobar una solució a la problemàtica de les pudors amb el lideratge de la Llagosta. “El compromís ara és encarregar un estudi a la Universitat Politècnica de Catalunya”, va afegir Ruiz.

També, es va aprovar per assentiment el decret d’Alcaldia d’aprovació de l’adhesió de l’Ajuntament de la Llagosta al Manifest amb motiu del Dia internacional de l’Orgull LGTBI 2023. La regidora d’Igualtat, Judith Robles, va llegir el manifest.

El Ple també va aprovar les dues festes locals per al 2024, que seran el 19 de març i el 9 de setembre.

També es va aprovar, amb el vot en contra d’ERC, la delegació de diverses competències del Ple a la Junta de Govern Local i a Alcaldia, i, per unanimitat, la voluntat de formalització d’un conveni amb la Generalitat de Catalunya per a la col·laboració i el finançament del Pla educatiu d’entorn de la Llagosta.

A més, es va aprovar el contingut i la signatura del conveni de col·laboració per a l’impuls de les polítiques de promoció de la igualtat i els feminismes, per al període 2022-2025, entre el Consell Comarcal del Vallès Oriental i l’Ajuntament de la Llagosta.

Un altre dels punts va ser l’aprovació inicial de la modificació puntual del Pla General d’Ordenació Urbanística de la Llagosta en l’àmbit de les cases dels mestres del carrer de Sant Bonaventura i de l’Escola Sagrada Família.

Finalment, també es va aprovar inicialment la modificació de l’Ordenança de Promoció i Garantia de la Convivència Ciutadana de la Llagosta.

El ple va finalitzar amb l’habitual torn de precs i preguntes. Es pot tornar a veure la sessió al canal de YouTube de l’Ajuntament de la Llagosta (https://www.youtube.com/watch?v=RrN2lXYkXWQ) i escoltar-lo al canal d’Ivoox de Ràdio La Llagosta Emissora Municipal.

Publicitat

Publicitat

Més notícies