Divendres, 03 maig 2024
19.6 C
La Llagosta

Óscar Sierra: “El primer eix del mandat serà la lluita contra el canvi climàtic”

Óscar Sierra afronta el seu tercer mandat com a alcalde de la Llagosta. La ciutadania va ser molt clara el 28 de maig i va donar una victòria àmplia al Partit dels Socialistes, que es va traduir el 17 de juny en la reelecció de Sierra com a primer edil de l’Ajuntament de la nostra localitat. En la següent entrevista, l’alcalde tracta algunes de les accions que portarà a terme durant els propers quatre anys el nou equip de govern.

Quins seran els principals eixos del seu tercer mandat?
El primer de tots, la lluita contra el canvi climàtic. En segon lloc, la seguretat i el benestar de les persones. I, en tercer lloc, millores de la via pública i dels equipaments municipals.

Quines seran les primeres accions que portaran a terme?
D’aquí a poc, renovarem l’Skate Park i també farem alguns plans de millora dels nostres equipaments. Al Poliesportiu Antonio García Robledo, aplicarem un pla d’evacuació i de seguretat per tal que aquesta instal·lació pugui acollir més esdeveniments que ens demanen els joves. És un bon lloc per fer compatible l’oci de la joventut amb el descans del veïnat.

Quan tindrem la nova piscina d’estiu?
Aquest any, encarregarem la redacció del projecte de la nova piscina d’estiu. Després ens aniríem a uns dos anys per fer realitat la nova piscina. Ens interessa començar l’obra en finalitzar una temporada d’estiu i així tenir enllestida la piscina per a la següent temporada.

La Llagosta tindrà aquest mandat una residència per a la gent gran?
Com a mínim, tindrem el projecte redactat. El primer és pressio­nar a la Generalitat perquè no retardi més les obres del nou ambulatori i poder tenir l’antic edifici per crear allà un centre de dia i residència. Un centre de dia és molt més senzill. Per a la part de la residència, hi ha diferents opcions. Nosaltres no tanquem les portes a cap model i el que sí que volem és que els veïns i les veïnes puguin tenir l’oportunitat de gaudir d’aquests serveis a la Llagosta.

Què farà per recuperar les urgències nocturnes a l’ambulatori de la Llagosta?
El primer pas és que tots els grups municipals reclamem conjuntament la reobertura. El nou ambulatori tindrà un espai per tal que pugui haver urgències nocturnes. En el primer esbo­rrany que ens van passar no hi era, però nosaltres hem batallat perquè aquesta porta sempre estigui oberta. Volem portar una resolució al Parlament de Catalunya per reclamar la reobertura. Altres resolucions semblants s’estan aprovant amb el vot en contra d’Esquerra. La fórmula és que a la Generalitat hi hagi algú que cregui realment en la sanitat pública. Jo tinc molt clar que és el model dels socialistes el que obre serveis per als veïns i veïnes. La Generalitat que tenim ara només posa excuses.

També aposten clarament pel medi ambient. Quines actuacions estan previstes?
Ens vam comprometre en el model 3-30-300. Que cada veí o veïna no estigui a més de 300 metres de conjunts d’arbres; 30% de zones verdes i que cada veí vegi, com a mínim, tres arbres cada vegada que surti al balcó i miri al carrer. També volem posar més zones amb ombra, amb arbres, amb tendals o amb pèrgoles. Hem de lluitar contra la pujada de les temperatures. A més, començarem a treballar en la posada en marxa de l’anella verda. El problema és que necessitem aliats. L’anella verda la gaudi­ríem els veïns i veïnes de la Llagosta, però també implica a Santa Perpètua, Mollet, Sant Fost i Montcada. Diferents ajuntaments també han d’estar d’acord amb aquesta anella verda necessària per a un municipi tan urbanita com la Llagosta.

Aquest mandat, s’ha d’adjudicar el nou contracte per a la neteja dels carrers i la recollida d’escombraries. Hi haurà novetats en aquest servei?
Hi haurà moltes novetats. En primer lloc, la recollida d’escombraries es farà tots els dies de la setmana. Ara, també portem uns mesos amb una prova pilot. Quatre persones fan tasques de neteja i de jardineria en horari de tarda. Pel matí, es neteja tot el municipi, però estem treballant per netejar també a la tarda zones molt transitades. Això es vol mantenir en el nou contracte. També apostem sí o sí per incrementar el reciclatge en el marc de la nostra acció per lluitar contra el canvi climàtic. Tenim un 30% de reciclatge i hem d’arribar al 50% abans del 2025 i al 70% abans del 2030. Això ho farem amb els contenidors intel·ligents, contenidors tancats en els quals els veïns i les veïnes s’hauran d’identificar.

Què poden esperar els joves de la Llagosta d’aquest mandat?
Poden esperar moltes coses. Tenim un nou equip de govern amb més joves. Estem per sota de la mitjana d’edat de moltíssims ajuntaments. Volem tenir un espai que els joves puguin fer servir, de vegades, per gaudir d’oci al municipi amb festa controlada i segura. Volem ampliar el Casal Jove amb més activitats. Volem fer jornades per anar a esquiar, per anar a parcs temàtics… Estem pendents de comprar uns locals que, dissabtes i diumenges, es destinarien al Casal Jove.

Què han d’aportar les persones que s’han incorporat a l’equip de govern socialista?
M’agrada que molta gent a la que he trucat, que no tenia res a veure amb la política, hagi volgut venir a ajudar. Et tornen a motivar i donar esperances per fer aquelles coses que no acaben de sortir. Crec que faran una molt bona tasca.

Ha passat ja més d’un mes des de les eleccions municipals. El resultat del PSC va ser novament històric. Com ho valora?
Aquests dies, passejant pel carrer, molta gent se m’ha apropat per felicitar-nos. És un reconeixement a l’esforç, al treball incansable, a les hores que li hem tret a la família i als amics per donar-les als veïns i veïnes. La gent ha valorat molt la no confrontació, les propostes, les idees, les millores. El que no han volgut és gent fent trampes, saltant-se la Llei electoral. Han volgut un partit que ha fet i que farà molt pel poble.

Publicitat

Publicitat

Més notícies