Divendres, 19 juliol 2024
28.5 C
La Llagosta

La desocupació baixa a la Llagosta al mes de juny i se situa al voltant de les 700 persones

L’atur s’ha reduït el mes de juny a la Llagosta en 25 persones. El nostre municipi tanca el primer semestre d’aquest any amb 701 persones inscrites a l’Oficina de Treball de la Generalitat (OTG). L’any va començar amb 746 llagostencs i llagostenques sense feina.

La taxa d’atur al mes de juny s’ha situat en l’11,29%, una mica superior al mes anterior per la disminució de la població activa. El nostre municipi, segons les dades de l’Observatori del Treball i Model Productiu, continua amb una taxa de desocupació per sobre de la comarcal, que està en el 9,87%, amb 18.990 persones aturades.

Més del 60% de les persones que es troben sense feina a la Llagosta són dones, arribant a les 426, quinze menys que al maig. Els homes arriben als 275, deu menys que al mes anterior.

Per edats, pràcticament totes les franges registren un descens de l’atur o es mantenen estables, només la de 55 a 59 anys s’incrementa en quatre persones. Aquest és el grup més nombrós, amb 134 persones a l’atur, el segueix el de majors de 60 anys, amb 121 persones.

Per duració en situació d’atur, destaca la davallada de les persones que arriben als tres mesos sense feina, 22 menys; les que fa entre sis i nou mesos, que baixa en divuit; i la del grup que fa més de dos anys que estan a l’atur, quinze menys. Aquest darrer grup aplega encara a 240 persones inscrites a l’OTG.

Per nivell d’estudis, només hi ha un grup que destaca per sobre dels altres, el de persones tenen EGB o ESO, que baixa en dinou. Tot i això, aquest col·lectiu aplega encara 448 veïns i veïnes de la nostra localitat.

Per sectors, només el de l’agricultura es manté estable, la resta baixen. El de serveis baixa en nou persones, la indústria ho fa en vuit i el de la construcció i el col·lectiu sense ocupació anterior ho fan en quatre cadascú.

Publicitat

Publicitat

Més notícies