Diumenge, 10 desembre 2023
13 C
La Llagosta

Ja es poden fer reserves d’hora per a la propera captació de sang a la Llagosta

El Banc de Sang farà una nova visita a la Llagosta per fer captacions de sang i de plasma. Una unitat mòbil s’instal·larà al Centre Cultural el dimarts 4 de juliol, en horari de matí i de tarda.

Per reservar hora es pot fer a través del web del Banc de Sang, a l’apartat corresponent a la Llagosta, tant per donar sang, com per donar plasma. A partir de les 10 del matí i fins a les 20.30 h estan distribuïts els torns per a les persones donants.

L’estiu és una època molt complicada, ja que durant les vacances, baixa el nombre de donacions. Cada dia se’n necessiten 1.100 i durant els pròxims dies, no n’hi ha previstes ni 800. De fet, aquest dijous, escassament se superen les 400 donacions previstes.

Per donar sang cal tenir entre 18 i 70 anys i pesar més de 50 quilos. No cal anar en dejú i es pot donar encara que es tingui el colesterol alt o es prenguin medicaments. Cal portar algun document identificatiu.

Plasma

Pel que fa al plasma, el Banc de Sang i Teixits s’ha plantejat arribar a les 50.000 donacions anuals. Una quantitat que permetria garantir els tractaments de milers de pacients. L’any 2022 se’n van superar les 21.000 i el 2021, en van ser més de 25.000.

Les persones que vulguin donar plasma, han d’evitar en l’àpat previ a la donació menjar molts greixos, com ara fregits o fer àpats copiosos. Tampoc poden prendre begudes ensucrades o sucs de fruita comercials, ni alcohol, ni consumir gelats i aliments que tinguin molt sucre.

Publicitat

Publicitat

Més notícies