Diumenge, 10 desembre 2023
13 C
La Llagosta

La Biblioteca celebrarà dimarts una activitat infantil sobre l’univers en el Centre Cultural

La Biblioteca de la Llagosta s’ha sumat a la commemoració del 550è aniversari del naixement de Nicolau Copèrnic, que impulsa la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona. Per aquest motiu, demà dimarts, el Centre Cultural es convertirà en un planetari on s’explicarà l’univers, el moviment del cel i de les constel·lacions.

L’activitat està adreçada a un públic infantil, a partir de 7 anys i les seves famílies. La sessió, a partir de les 18 h, anirà a càrrec de Josep Maria Llenas, de l’Observatori de Pujalt. La vintena de places ja estan exhaurides.

Nicolau Copèrnic

La Terra gira al voltant del Sol, tot i que cada dia es veu com l’estel apareix i desapareix per l’horitzó. Deu ser per aquesta experiència quotidiana que va costar tant d’acceptar la teoria heliocèntrica de l’astrònom polonès Nicolau Copèrnic. Elaborar la teoria li va costar molts anys de feina i el seu llibre Sobre les revolucions de les esferes celestes no el va poder tenir a les mans fins poc abans de morir, el 1543. El polonès Nicolau Copèrnic va néixer el 1473.

Publicitat

Publicitat

Més notícies