Dijous, 02 maig 2024
17 C

Alejandro Muñoz, campió d’Espanya sub-16 en salt d’alçada amb rècord estatal

Alejandro Muñoz ha escrit el seu nom al registre històric de l’atletisme espanyol sub-16 després de guanyar el Campionat d’Espanya en salt d’alçada. L’atleta llagostenc, que milita al Club Atlètic Mollet, va quedar campió estatal sub-16, diumenge a la Nucia (Alacant), amb un salt èpic i mai vist, de 2 metres i 5 centímetres.

Muñoz ha batut el rècord espanyol de la categoria, que ostentava Alexander Soto, de Burgos, des del 2003 quan va saltar 2 metres i 4 centímetres; i de retruc, també ha superat el rècord català, de Jordi Rofes, des del 1991 amb 2 metres i 3 centímetres. “La sensació que tinc és d’orgull, que tot l’entrenament de l’any ha obtingut el resultat i ha valgut la pena”, explica Alejandro Muñoz, que assenyala que la jornada a la Nucia va ser perfecta: “Vaig fer el salt de 2,05 a la primera, sent la meva millor marca personal, el campionat d’Espanya i el rècord estatal, tot em va sortir perfecte. No es podia millorar”.

Muñoz, que té com a tècnic el llagostenc Raúl Gracia, ha acabat la temporada amb el millor regust possible, amb l’or estatal i el nou rècord. Fa tan sols unes poques setmanes havia aconseguit saltar 2 metres, en un control a Castellar del Vallès, però ara s’ha superat a si mateix. A més, aquesta és la primera vegada que Muñoz és campió d’Espanya perquè l’any passat va quedar subcampió estatal i al Campionat d’Autonomies, va ser tercer. “Vaig agafar la medalla i als meus pares els vaig poder dir, que finalment ja la tenia perquè ja era campió d’Espanya. Va ser molt emocionant”, recorda Muñoz. La temporada del llagostenc ha estat per emmarcar perquè a mitjans de juny va ser campió català sub-16, amb 1 metre i 85 centímetres. A més, en el mateix campionat català també va penjar-se la medalla de plata en els 100 metres llisos, tot i que la seva modalitat principal és el salt d’alçada que practica des de fa vuit anys.

Alejandro Muñoz tancarà la temporada amb el Campionat de Catalunya absolut, que tindrà lloc el 8 i 9 de juliol a l’Hospitalet amb el seu últim salt. La pròxima campanya el llagostenc s’estrenarà en la categoria sub-18 amb l’objectiu de tornar a lluitar per les medalles.