Dissabte, 27 abril 2024
15 C
La Llagosta

L’Ajuntament decideix quina serà la seva organització durant la sessió plenària celebrada ahir dijous

El Ple de l’Ajuntament de la Llagosta va celebrar ahir la seva primera sessió extraordinària després del ple d’investidura de dissabte. Aquesta primera sessió va servir per decidir com s’organitzarà el Consistori durant els quatre anys vinents.

A més de donar compte del nou cartipàs municipal, de la composició de la Junta de Govern Local i del nomenament de les tinències d’alcaldia, el Ple va tractar i va aprovar la composició dels grups municipals, la de les diferents comissions informatives i de la Comissió especial de comptes, així com les diferents retribucions i indemnitzacions dels càrrecs electes.

L’alcalde, Óscar Sierra, va explicar la composició de les tres àrees que tindrà el Consistori, la de Presidència, amb Concepción Jiménez com a presidenta i Judith Robles, vicepresidenta; la de Serveis a les Persones, amb Raquel Martínez com a presidenta i Francisco Javier Ruiz, vicepresident; i la de Territori, presidida per Marc Ruiz i amb Raquel Martínez com a vicepresidenta.

Sierra va detallar qui estarà davant de cada regidoria de l’Ajuntament. L’alcalde va destacar la creació d’una nova regidoria, la d’Agenda 2030, i va dir que “és una regidoria transversal que ens ajudarà a enfocar-nos en els ítems del desenvolupament sostenible, que hem d’assolir com a municipi d’aquest país, membre de la Unió Europea. Per això hem creat una agenda específica per poder conduir i tenir sempre un bon rumb per a la solució de tots els objectius de l’agenda 2030”.

A partir d’ara, Concepción Jiménez Cruz és la regidora d’Economia i Hisenda, Organització Laboral i Serveis Interns; Marc Ruiz Llorente, d’Agenda 2030, Planificació Estratègica i Urbanisme, Acció Climàtica, Via Pública i Equipaments, Indústria i Mobilitat; Judith Robles Lafuente, de Cultura i Igualtat, Formació i Seguretat Laboral; Francisco Javier Ruiz Escobar, d’Educació i Arts; Raquel Martínez García, d’Atenció a la Ciutadania, Serveis Socials, Diversitat Funcional, Cooperació i Solidaritat i Habitatge; Antonio Jesús García Robledo, de Planificació Esportiva; Ainara Morales Casal, d’Acció Esportiva i Diversitat Ciutadana; Mariano García Cividanes, de Salut Pública, Seguretat, Civisme i Convivència; Núria Guerrero Basó, d’Infància, Joventut i Benestar Animal; Álvaro Monterrubio Sánchez, d’Innovació i Transformació Digital i Comunicació i Transparència; Eva María Villanueva Castro, de Participació Ciutadana, Ocupació i Promoció Econòmica i Gent Gran; i Jordi Jiménez Rodríguez, de Serveis Municipals.

Ahir també es va donar compte del nomenament de les tinències d’alcaldia que seran cinc i estaran ocupades per Concepción Jiménez, Marc Ruiz, Judith Robles, Raquel Martínez i Mariano García. Juntament amb l’alcalde, formaran la Junta de Govern Local.

Grups municipals

Una vegada donat compte dels decrets de nomenament, es van tractar la resta de punts, tots aprovats per unanimitat. El primer va ser el de la constitució dels grups municipals, que seran quatre: el del Partit dels Socialistes de Catalunya – Candidatura de Progrés, format per tretze regidors i regidores i que tindrà com a portaveu a Marc Ruiz; el de La Llagosta en Comú – Confluència, format per dues regidores, la seva portaveu serà Eva Miguel; el grup municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya – Acord Municipal, amb una única regidora i portaveu, Cristina Segura; i el del Partit Popular, també amb un regidor i portaveu, Jorge Sabanza.

Com en anteriors mandats, hi haurà tres comissions informatives, la de Territori, la de Serveis a les persones i la de Presidència. Totes estaran formades per cinc edils del PSC, un de LLEC, un d’ERC i un del PP. La Comissió especial de comptes de l’Ajuntament de la Llagosta estarà formada pel mateix nombre d’edils que la resta de comissions.

Aquest mandat la celebració dels plens de l’Ajuntament canviarà de dia i passarà als darrers dimecres de cada mes, a les 19.30 h. Fins ara se celebraven els dijous. No hi haurà sessió ordinària al mes d’agost o quan no hi hagi temes a tractar. Tot i això, no poden passar dos mesos entre sessió i sessió.

Retribucions

A la sessió extraordinària d’ahir es van aprovar les retribucions i les indemnitzacions que rebran els grups municipals i els càrrecs electes. Cada grup municipal rebrà 187,04 euros mensuals més 221,84 euros per cada edil adscrit al grup municipal.

També es van tirar endavant les indemnitzacions dels regidors i regidores que no tenen cap tipus de dedicació. Així, per assistència a les Juntes de Govern Local es percebrà 243,75 euros; per cada sessió de les comissions informatives, 80 euros; per cada Junta de portaveus, 125 euros, i per cada assistència a ple, 100 euros. Totes les quantitats són en brut.

Tindran dedicació exclusiva l’alcalde de la Llagosta, Óscar Sierra, amb una retribució bruta anual de 58.079 euros, i la presidenta de l’Àrea de Serveis a les Persones, Raquel Martínez, amb un sou brut anual de 43.685,33 euros. La regidora Eva Villanueva tindrà una dedicació del 50% i li correspon un sou brut de 21.842,66 euros anuals. Això suposa reduir les dedicacions respecte a l’anterior mandat, quan hi havia dos edils amb el 100% i un altre amb el 70%.

Francisco Javier Ruiz i Núria Guerrero tindran un 30% de dedicació. En aquest cas la retribució bruta anual serà de 13.105,6 euros. Álvaro Monterrubio, Jordi Jimenez i Ainara Morales tindran un 25% de dedicació amb un sou brut de 10.921,33 euros anuals. Antonio García tindrà un 20% i una retribució també en brut de 8.737,06 euros.

Durant la sessió extraordinària celebrada aquest dijous també es va aprovar la representació de l’Ajuntament de la Llagosta en diversos organismes, tant municipals com intermunicipals, com empreses i altres consorcis.l

El ple es pot tornar a veure al canal de Youtube de l’Ajuntament i escoltar a l’Ivoox de Ràdio la Llagosta Emissora Municipal.

Publicitat

Publicitat

Més notícies