Dissabte, 27 abril 2024
18.1 C
La Llagosta

El nou Ple de l’Ajuntament escull Óscar Sierra com a alcalde, que ho és per tercer mandat

Avui ha estat escollit novament com a alcalde de la Llagosta Óscar Sierra. Sierra ha comptat amb els vots dels 13 regidors i regidores socialistes que han pres possessió del càrrec aquest matí durant el ple d’investidura de l’Ajuntament de la Llagosta.

La sessió plenària ha començat nomenant la presidència de la mesa de regidors, formada pel regidor de més edat, el socialista Mariano García, i el més jove, el també regidor del PSC Álvaro Monterrubio. Tot seguit, han pres possessió la resta de regidors i regidores que van resultar escollits a les eleccions municipals del 28 de maig.

Pel Partit dels Socialistes ho han fet, a més de García i Moterrubio; Óscar Sierra, Conchi Jiménez, Marc Ruiz, Judith Robles, Fran Ruiz, Raquel Martínez, Antonio García, Ainara Morales, Núria Guerrero, Eva Villanueva i Jordi Jiménez. Per la Llagosta en Comú: Eva Miguel i Ana Belén Cazorla. Per Esquerra Republicana de Catalunya: Cristina Segura. I pel Partit Popular ho ha fet Jorge Sabanza.

A més de la candidatura a alcalde del PSC, que presentava a Óscar Sierra, també han presentat candidatura LLEC, amb Eva Miguel, i el PP, amb Jorge Sabanza. Cada candidat ha obtingut el vot dels seus regidors i regidores. L’edil d’ERC, Cristina Segura, s’ha abstingut.

Aquest serà el tercer mandat d’Óscar Sierra. L’alcalde de la Llagosta ha destacat al seu parlament la tasca acomplerta per tots els regidors i regidores durant aquests anys i ha tingut paraules d’agraïment per als edils que deixen de formar part del Consistori. També ha tingut unes paruales per encoratjar als nous edils en la seva nova etapa.

Sierra ha assegurat que treballaran perquè “tot el món a la Llagosta pugui crear el seu projecte de vida, que tots els veïns i veïnes, els joves trobin un lloc per generar el seu espai, la seva família o viure com vulguin, però que el trobin a la Llagosta”. L’alcalde també ha volgut fer referència a la lluita per la igualtat “no ens convertirem en un poble feminista, no, perquè ja som un poble feminista i només cal veure com està representat aquest plenari i quines polítiques treballem i què volem, que és erradicar la violència de gènere”.

L’alcalde ha posat sobre la taula la generació de llocs de treball, la lluita contra el canvi climàtic i la necessitat de cuidar el planeta i ha comentat que “en uns mesos redactarem el Pla d’Actuació Municipal, on estaran les línies que hem marcat al nostre programa electoral. A més, l’ampliarem, perquè som un Ajuntament participatiu”.

Al torn de paraules de les diferents formacions polítiques, el que ha fet de portaveu del PSC, Marc Ruiz, ha destacat la tasca feta no només en aquests quatre anys, sinó en tots els que ha governat el Partit dels Socialistes a la Llagosta. Ruiz ha parlat de la victòria socialista a les passades eleccions, que ha permès revalidar els 13 regidors del PSC.

A més de repassar el fet durant els darrers quatre anys, Ruiz ha comentat que treballaran “amb una mirada de desenvolupament sostenible, millorant els nostres carrers i equipaments, promovent la participació ciutadana, donant oportunitats i acompanyant als nostres joves i infants, garantit vellesa activa i digna». El regidor socialista ha afegit que «potenciarem la riquesa cultural i esportiva que tenim al nostre municipi i de la mateixa manera potenciant el comerç local i el polígon industrial”.

Marc Ruiz ha dit d’Óscar Sierra que “és un alcalde proper, accessible, que coneix la realitat de la Llagosta, les seves problemàtiques i els seus potencials» i ha afegit que «treballa amb el mateix afany per resoldre el detall més petit que li hagi pogut demanar un veí o veïna que aquell projecte de gran escala que farà un gir de 180º al municipi els pròxims anys”.

Eva Miguel, de LLEC, ha pres la paraula per dir que “hem tingut una legislatura inusual i diferent de totes les viscudes per aquest plenari, amb una emergència sanitària pel mig. La Llagosta en Comú tenim un equip de persones tant dins com fora de l’Ajuntament que hem decidit sumar les forces per treballar per construir l’alternativa sòlida d’esquerres que volem per la Llagosta”. Miguel ha afegit que no seran “un obstacle sense arguments, sinó el punt enriquidor d’allò que se’ns presenti”.

La regidora d’ERC, Cristina Segura, ha felicitat Óscar Sierra per la seva alcaldia i ha volgut agrair als seus votants “per les quals treballarem dia a dia en aquest plenari i en totes les comissions i juntes de portaveus”.

Jorge Sabanza, que aquest mandat serà regidor pel PP i que portava dos mandats com a regidor de Ciutadans, també ha començat felicitant Sierra i agraint la confiança dels seus votants. Sabanza ha afegit “que treballarem per tots els veïns per millorar la Llagosta i esperem que sigui una legislatura tranquil·la i beneficiosa per a tots els veïns”.

Com en anteriors sessions plenàries d’investidures, la sala de plens tornava a estar abarrotada de veïns i veïnes de la Llagosta, molts vinculats a formacions polítiques de la nostra localitat. Bona part han felicitat el que continua sent alcalde de la Llagosta i també la resta de regidors i regidores del nou Consistori.

A la presa de possessió, els regidors i regidores socialistes i el del Partit Popular han promès o jurat el seu càrrec, mentre que les regidores de LLEC i ERC han promès per imperatiu legal. Les regidores de la Llagosta en Comú han afegit que vetllaran pel dret de les dones i la igualtat i la república entre altres qüestions. La regidora d’ERC també ha llegit un text alternatiu que feia referència als valors de la república catalana.

El ple es pot tornar a veure al canal de Youtube de l’Ajuntament i escoltar al canal d’Ivoox de Ràdio la Llagosta Emissora Municipal.

Publicitat

Publicitat

Més notícies