Dimarts, 07 maig 2024
18 C
La Llagosta

Aquest cap de setmana se celebra la tradicional Festa en Honor a Santiago Apòstol

Avui comença la 26a Festa en Honor a Santiago Apòstol que organitza l’Agrupación Cultural Galega Alborada. Aquest any, la celebració tindrà un moment especial amb la col·locació d’una fita del Camí de Sant Jaume a la Llagosta.

Aquesta serà la primera activitat de la programació que s’estendrà durant tot el cap de setmana. A les 19.30 h, s’inaugurarà la fita del Camí que antigament passava per la Llagosta provinent de Sant Fost de Campsentelles i continuava cap a Santa Perpètua fins a Montserrat, passant per Sabadell i Terrassa. La fita serà beneïda pel mossèn de la Parròquia de Sant Josep, Javier Marquínez.

La festa continuarà amb la hissada de la bandera gallega als pals de l’Ajuntament, acompanyada per la banda de gaites de l’entitat Irmandade a Nosa Galiza de Mollet del Vallès. Al Parc Popular hi haurà revetlla amb la música de José Marbú.

Per dissabte, Alborada ha preparat la ja tradicional concentració de cotxes clàssics. Aquest dia es farà una paella popular i, a la tarda hi haurà la primera jornada d’actuacions de grups regionals. En aquesta ocasió, actuaran la Irmandade Galega de Rubí, el Centro Cultural Andaluz de Mollet i Toxos e Xestas de Barcelona. La segona nit de la Festa en Honor a Santiago Apòstol hi haurà revetlla amb l’Orquestra Parfills.

Diumenge, a les 12.30 h, sortirà de la seu d’Alborada la processó de Santiago Apòstol fins al Parc Popular. La comitiva estarà acompanyada per la banda de tambors del Centro Cultural Andaluz de Mollet. A les 13.15 h començarà la Missa en Honor a Santiago en el mateix Parc Popular. A la tarda, tindrà lloc la segona jornada de grups regionals amb Airiños a Nosa Galiza de Santa Coloma de Gramenet i Cova da Serpe de Barcelona. A més, hi haurà una exhibició de balls saló de La Llagosta Club de Ball.

La 26a festa en Honor a Santiago Apòstol acabarà a les 22 h amb els ja tradicionals focs artificials.

Publicitat

Publicitat

Més notícies