Diumenge, 10 desembre 2023
12.5 C
La Llagosta

La sevillana Ana Cayetana Atienza, primer premi del Concurs de Cante Jondo

Ana Cayetana Atienza ha estat la guanyadora de la 38a edició del Concurs de Cante Jondo Ciutat de la Llagosta. La final del certamen, organitzat per la Casa de Andalucía de la Llagosta, es va celebrar dissabte a la nit al Centre Cultural. Atienza ja va ser segona al concurs de l’any passat.

El primer premi estava dotat amb 1.500 euros. Víctor Palacios ha quedat segon, amb un guardó de 600 euros. El tercer premi, de 400 euros, ha estat per Ismael Cabrera. La quarta classificada, Mari Pérez, i el cinquè, Blas Maqueda, s’han endut cadascú els 200 euros de cada premi.

Segons ha explicat la vicepresidenta de la Casa de Andalucía i coordinadora del Concurs, Yolanda Picó, “la final ha estat molt renyida, el jurat ho ha tingut molt complicat. La puntuació final ha estat molt ajustada”. Picó ha destacat la gran qualitat dels cantaors i cantaores participants en el certamen, sobretot els que han arribat a la final.

L’acte de dissabte va comptar amb la presència d’Antonio Fernández Rodríguez “Salobreña”, a qui estava dedicat del Concurs de Cante Jondo d’aquest any. Fernández havia format part del jurat del certamen durant molts anys i, darrerament, també havia estat presentador d’aquest. Ara, el presentador és Antonio Montero, director i presentador del programa Tiempo de Flamenco, a Ràdio Montornès. El guitarrista oficial del certamen ha estat novament David Jiménez.

Aquest any, la Casa de Andalucía va decidir reduir de quatre a tres preliminars. La vicepresidenta ha manifestat que “darrerament havien baixat les inscripcions dels cantaors. Curiosament, aquest any, fins a 25 persones es van inscriure. Van fer una selecció de 15 cantaors i cantaores, cinc per cada preliminar”. A més, des de fa uns anys, les preliminars es fan en divendres i això sembla que atrau a més participants.

Publicitat

Publicitat

Més notícies