Diumenge, 21 juliol 2024
25.5 C
La Llagosta

El 38è Concurs de Cante Jondo arriba aquest dissabte a la seva final

Aquest dissabte se celebrarà la final del 38è Concurs de Cante Jondo Ciutat de la Llagosta. Els cantaors i cantaores finalistes pujaran a l’escenari del Centre Cultural a partir de les 20 h.

Un sorteig decidirà en quin ordre actuaran Ana Cayetana Atienza, Ismael Cabrera, Víctor Palacios, Mari Pérez i Blas Maqueda, que substitueix La China de Córdoba, que és baixa de darrera hora per motius personals. El guitarrista oficial és David Jiménez.

Aquest any, havien arribat a la final més dones que en cap altra edició del Concurs de Cante Jondo, organitzat per la Casa de Andalucía de la Llagosta. La baixa de La China de Córdoba ha deixat en dues les finalistes que competiran juntament amb els altres tres cantaors.

Dels artistes finalistes, Ana Cayetana va quedar segona l’any passat, Ismael Cabrera també va ser segon a la 36a edició del certamen, celebrada el 2019, i Blas Maqueda, el més veterà ha obtingut diversos premis, el més recent el de l’any passat, que va ser tercer.

Els premis establerts són els mateixos de l’any passat. El primer premi està dotat amb 1.500 euros. El segon classificat rebrà 600 euros; el tercer, 400 i el quart i el cinquè, 200.

Aquest any, la Casa de Andalucía de la nostra localitat dedica el certamen a Antonio Fernández Rodríguez “Salobreña”, que durant molts anys va formar part del jurat del certamen i que, darrerament, ha estat presentador d’aquest. Fernández viu ara a la ciutat granadina de Salobreña, però vindrà expressament per a l’homenatge.

Quadres de ball

Abans de la final del Concurs de Cante Jondo, la Casa de Andalucía ha preparat unes actuacions especials dels seus quadres de ball. A les 18.30 h, Cristina, Dana i Azahar Flamenco presentaran les seves coreografies. A més, també està prevista l’actuació de la cantant Rocio Ramírez.

Publicitat

Publicitat

Més notícies