Dilluns, 25 setembre 2023
19.8 C
La Llagosta

L’Ajuntament fa unes recomanacions per evitar la proliferació del mosquit tigre

Malgrat l’estat d’excepcionalitat per sequera d’aquest any, les pluges de fa unes setmanes, encara que minses, poden fer esclatar la presència de mosquits, especialment de mosquits tigre. L’Ajuntament de la Llagosta recomana, com cada any, posar en marxa mesures preventives per tal d’evitar la proliferació d’aquests insectes nocius.

El principal consell és eliminar qualsevol acumulació d’aigua a l’aire lliure. D’aquesta manera s’evita la posta d’ous i el creixement de les seves larves aquàtiques. L’aplicació d’insecticides sobre el mosquit adult no és un mètode eficaç per controlar la plaga.

És necessari buidar dos cops per setmana els objectes i recipients de l’exterior que puguin acumular aigua, com ara gerros, bidons, galledes, pots, platets de testos, llaunes de beguda, cendrers, joguines…, També cal tenir cura dels safareigs o les basses petites. Cal evitar les acumulacions d’aigua en zones de drenatge o canals de desguassos i eliminar l’aigua dels recipients on es trobin larves del mosquit.

La presència del mosquit és molt molesta pel nombre tan elevat de picades que causen els exemplars de femella. Tanmateix, cal tenir present que el mosquit tigre té la capacitat d’actuar com a transmissor d’algunes malalties, com les produïdes pels virus Chikungunya, Dengue i Zika. Les mesures de prevenció cal mantenir-les fins a la tardor, quan es preveu que hi hagi més humitat i temperatures elevades.

Per a qualsevol consulta o dubte sobre aquest tema, l’Ajuntament de la Llagosta posa a disposició el Servei municipal de Salut Pública mitjançant el correu electrònic llgt.salutpublica@llagosta.cat o bé el telèfon de l’Ajuntament, el 93 560 39 11.

Publicitat

Publicitat

Més notícies