Dissabte, 15 juny 2024
19 C
La Llagosta

Lleuger creixement de l’atur el mes de maig a la Llagosta

L’atur a la Llagosta s’ha incrementat al mes de maig en una persona. Així, el mes passat va acabar amb 726 veïns i veïnes de la nostra localitat inscrits a l’Oficina de Treball de la Generalitat (OTG). La taxa d’atur és de l’11,24%.

Segons les dades de l’Observatori del Treball i Model Productiu de Catalunya, el maig va registrar un increment de tres homes i una disminució de dues dones a la llista de l’atur. Tot i això, a la Llagosta hi ha 285 homes sense feina davant 441 dones.

Per franges d’edat destaca l’augment de cinc persones en el grup que va dels 55 als 59 anys, de quatre en el de 35 a 39 i de tres en el de 50 a 54 anys. A l’altra banda trobem la baixada en cinc persones en la franja de 45 a 49 anys, de quatre en la de menors de 20 anys i de tres en la de 60 a 64 anys. El grup més nombrós continua sent el de 55 a 59 anys, amb 130 persones inscrites a l’OTG.

Per temps en situació d’atur, hi ha dos col·lectius que mostren una major davallada, el de persones que fa menys de tres mesos que busquen feina, que baixa en vuit, i el que aplega a persones aturades de llarga durada, que fa més de dos anys que estan desocupades, que ho fa en set. Aquests dos grups són els que tenen més persones desocupades, 255 en el cas dels de llarga durada i 176 en el que s’han incorporat fa poc a l’atur.

Per nivell de formació, baixen les persones que tenen EGB o ESO, en sis persones, i les que tenen algun programa de formació professional, que ho fa en quatre. La resta o es mantenen o pugen lleugerament.

Per sectors i ocupació

Al maig, el sector que més s’ha vist perjudicat ha estat el de la construcció, que ha registrat sis persones aturades més. La resta, o han baixat o es mantenen estable. El sector serveis té tres persones menys sense feina, però continua sent el més nombrós, amb 474 inscrits a l’OTG. Indústria i el col·lectiu sense ocupació anterior baixen en una persona cadascú i el sector agrícola es manté en dues.

Per ocupació, les persones treballadores de la restauració i el comerç baixa en cinc persones i es queda en 133 aturades. Els tècnics professionals de suport experimenten un descens de quatre aturats i registra 33 persones sense feina. El grup que suma més veïns i veïnes sense feina és el d’ocupacions elementals, amb 339, cinc més que a l’abril.

Al Vallès Oriental, al maig va baixar en 56 persones l’atur. El mes va acabar amb 19.299 vallesans i vallesanes inscrits a l’OTG i una taxa d’atur del 9,71%.

Publicitat

Publicitat

Més notícies