Dissabte, 03 juny 2023
18.6 C
La Llagosta

Molt d’interès a la xerrada sobre emigració i lletres gallegues organitzada per Alborada

L’emigració i les lletres gallegues va ser el tema que es va tractar a la xerrada organitzada per l’Agrupación Cultural Galega Alborada de la Llagosta. L’acte va tenir lloc divendres al vespre a la seu de l’entitat, que es va omplir de gom a gom.

Alborada va voler sumar-se a la commemoració de les Lletres gallegues, que aquest any arriba a la seva 60a edició. Una celebració institucionalitzada per la Real Academia Gallega (RAG) i que aquest any homenatge a un dels seus creadors, el traductor, novel·lista, historiador, periodista, assagista i editor Francisco Fernández del Reg.

La conferència va anar a càrrec de l’historiador gallec Manoel Carrete, molt vinculat amb l’entitat llagostenca. Carrete va parlar sobre l’emigració gallega arreu del món, tant a altres comunitats d’Espanya com, sobretot, al sud i al centre d’Amèrica. L’historiador va explicar la importància que van tenir les entitats creades per gallecs per donar impuls a la llengua gallega escrita.

Manoel Carrete va indicar que la comunitat de gallecs establerta a Barcelona va ser la que va donar l’impuls a les lletres gallegues. A partir dels actes que se celebraven a la ciutat comtal, la Real Academia Gallega va decidir crear Les Lletres gallegues per posar en relleu la importància del gallec en el món de la literatura, les arts o la comunicació, entre altres.

A l’acte van assistir l’alcalde de la Llagosta, Óscar Sierra, el president de la Federación de Entidades Culturais Galegas en Catalunya (FEGALCAT), Domingo Balboa, i entitats gallegues de Mollet del Vallès i Santa Coloma de Gramenet.

Alborada va comptar amb la col·laboració de la Xunta de Galícia, la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, l’Ajuntament de la Llagosta i la FEGALCAT.

Publicitat

Publicitat

Més notícies