Diumenge, 21 juliol 2024
25.5 C
La Llagosta

Continuen els treballs de retirada d’oli de la riera Seca

Avui dilluns, continuen els treballs de retirada de l’oli que va arribar a la Llagosta dissabte per la llera de la riera Seca. Un trencament de diverses sitges de l’empresa Lípidos Santiga de Santa Perpètua va provocar l’abocament de 1.000 m³ d’oli vegetal. La ràpida actuació de voluntaris de l’Associació de Defensa Forestal 301, que va construir un dic de contenció a l’alçada de l’avinguda del Primer de Maig, va evitar que l’oli arribés al riu Besòs.

Durant el cap de setmana han estat treballant en la retirada de l’abocament diversos camions cisterna contactats per l’empresa Lípidos Santiga. També es va mobilitzar a la Policia Local, a Protecció Civil i a personal dels Serveis Tècnics Municipals.

L’alcalde de la Llagosta, Óscar Sierra, va estar coordinant els serveis municipals i seguint de prop les tasques de neteja. A la Llagosta, es van acostar l’alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, el regidor de l’Ajuntament de Montcada Bartolomé Egea i el gerent del Consorci Besòs Tordera, Albert Solà.

Óscar Sierra ha explicat que la prioritat era que l’oli no arribés al riu Besòs i en aquest sentit agraeix “la ràpida actuació dels ADF 301, que han evitat un desastre major”.

Des del punt de vista mediambiental, la fauna i flora del riu Besòs no s’ha vist afectada i la depuradora de la Llagosta, malgrat haver rebut grasses pel sistema de clavegueram, funciona amb normalitat.

Ahir, les pluges del migdia van dificultar les tasques de neteja per l’augment del cabal de la riera Seca. “Vam sol·licitar l’ajuda de bombers perquè el cabal estava a punt de superar el dic, però no van venir”, ha dit l’alcalde. Óscar Sierra també va trobar a faltar “una coordinació sobre el terreny de l’Agència Catalana de l’Aigua, perquè estava donant informació errònia sobre el que estava succeint”.

Segons l’alcalde, la prioritat ara és la retirada completa de l’oli i la regeneració posterior de la terra de la llera, que haurà d’assumir l’empresa. Una vegada superada la crisi, “demanarem que es depurin responsabilitats”, ha dit l’alcalde.

Publicitat

Publicitat

Més notícies