Divendres, 19 abril 2024
15.5 C
La Llagosta

Continuen les tasques de neteja de la riera Seca

Avui continuen les feines per treure tot l’oli de palma que es va vessar ahir a la riera Seca procedent de l’empresa Lípidos Santiga de Santa Perpètua de Mogoda. La pluja caiguda aquest matí han complicat la labor dels efectius que estan treballant a la zona.

La tromba d’aigua caiguda ha malmès en part el dic de contenció que es va fer a l’alçada de l’avinguda del primer de maig. Tot i això, la tasca d’extracció que ja s’havia efectuat ha evitat que l’oli traspassés del tot la barrera. Ràpidament, s’ha fet una altra barrera de terra i han continuat les feines per treure tot l’oli. Feines que s’allargaran més en el temps, ja que ara hi ha més acumulació d’aigua.

Vessament d’oli

El vessament d’oli es va produir ahir al matí. L’empresa Lípidos Santiga va informar en un primer moment que havia patit una fuita de 20.000 litres d’oli de palma. A la tarda, l’Agència Catalana de l’Aigua informa que la fuita estimada ha estat de 1.000 m³ (1.000.000 litres). Aquesta és la capacitat del dipòsit que ha patit la fuita, segons els Bombers de la Generalitat.

De seguida es van activar tots els protocols d’emergència. A la nostra localitat es van fer uns dics de contenció per evitar que l’oli arribés al riu Besòs. Personal voluntari de l’Associació de Defensa Forestal (ADF) de Montcada es va encarregar de fer aquests elements. Ràpidament, es van traslladar fins a la nostra localitat camions cisterna per extreure l’oli vessat.

En el lloc treballen, a més de l’ADF, la Policia Local de la Llagosta i de Montcada i Reixac, Mossos d’Esquadra i personal tècnic de l’Agència Catalana de l’Aigua i del Consorci Besòs – Tordera. Voluntariat de Protecció Civil de la Llagosta s’han sumat al dispositiu.

Publicitat

Publicitat

Més notícies