Divendres, 26 abril 2024
10.6 C
La Llagosta

Vessament d’oli vegetal a la riera Seca

Aquest matí la riera Seca s’ha vist afectada per una fuita d’oli vegetal procedent d’una empresa de Santa Perpètua de Mogoda, Lípidos Santiga. El vessament s’ha produït al voltant de les 11 del matí i immediatament s’hi han activitat els sistemes d’emergència.

L’oli ha arribat fins a la riera Seca. A la nostra localitat s’han fet uns dics de contenció per evitar en la mesura del possible que l’oli arribi al riu Besòs. Personal voluntari de l’Associació de Defensa Forestal (ADF) de Montcada s’ha encarregat de fer aquests elements. Ràpidament, s’han traslladat fins a la nostra localitat camions cisterna per extreure l’oli vessat. Encara es desconeix la quantitat de líquid que ha arribat a vessar-se.

En el lloc treballen, a més de l’ADF, la Policia Local, Mossos d’Esquadra i personal tècnic de l’Agència Catalana de l’Aigua i del Consorci Besòs – Tordera. Voluntariat de Protecció Civil de la Llagosta s’han sumat al dispositiu.

Els treballs de neteja afecten el carrer de la riera Seca, al carrer de Josep Montserrat i al pas per sota de la línia R3, cap a la zona de Ca l’Albinyana.

L’empresa Lípidos Santiga va informar en un primer moment que la fuita era de 20.000 litres d’oli de palma. A la tarda, l’Agència Catalana de l’Aigua informa que la fuita estimada ha estat de 1.000 m³ (1.000.000 litres). Aquesta és la capacitat del dipòsit que ha patit la fuita, segons els Bombers de la Generalitat.

Publicitat

Publicitat

Més notícies