Dijous, 25 juliol 2024
25.8 C
La Llagosta

L’abril tanca amb un descens de l’atur de gairebé 20 persones

L’atur a la Llagosta va disminuir al mes d’abril en divuit persones. Aquesta és una xifra que no es donava des de fa temps. De fet, a l’abril de l’any passat, el nombre de persones desocupades es va incrementar en nou.

L’abril va acabar amb 725 veïns i veïnes de la nostra localitat inscrits a l’Oficina de Treball de la Generalitat (OTG). La taxa d’atur s’ha situat en l’11,22%. Al Vallès Oriental, el nombre de persones sense feina també ha experimentat una davallada. El mes es va tancar amb 241 persones menys aturades. Les 19.355 que estan desocupades suposen una taxa del 9,74%.

La davallada de l’atur a la Llagosta s’ha donat sobretot entre els homes, que ha baixat en setze, només dues són dones. Actualment, hi ha a la nostra població 443 dones sense feina davant 282 homes.

Per edats, pràcticament totes han registrat un descens de l’atur. Només dues han crescut, la franja de 25 a 29 ho ha fet en cinc i la de 20 a 24 en dues. El grup més nombrós és el que aplega a persones d’entre 55 i 59 anys, que arriben a les 125, i les de més de 60, que en són 124.

Situació diferent ens trobem si mirem les dades per temps en situació d’atur. El grup de persones que no arriba als tres mesos ha baixat en 26. Les que fa entre 12 i 15 mesos que estan sense feina han disminuït en vuit i les que fa més de 24 mesos ho ha fet en cinc. La resta de grups han incrementat tots el nombre de persones inscrites a l’OTG.

Al mes d’abril, les persones que tenen EGB o ESO són les que més feina han trobat, en total n’han deixat d’estar a l’atur 23. El grup d’universitaris de primer cicle ha baixat en una. La resta o s’han incrementat o s’han mantingut.

Per serveis, el sector industrial ha baixat en set persones; el de serveis, en sis; el de la construcció en cinc. L’agricultura i el de sense ocupació anterior romanen estables. El sector que té un registre d’atur més elevat és el de serveis, amb 477 persones sense feina.

Publicitat

Publicitat

Més notícies