Dijous, 25 abril 2024
13.6 C
La Llagosta

El Ple aprovarà avui el Reglament de Participació Ciutadana

L’Ajuntament de la Llagosta celebrarà avui, a partir de les 19.30 hores, el ple ordinari del mes d’abril durant el qual s’aprovarà inicialment el Reglament de Participació Ciutadana. Aquest document és un instrument jurídic que regula el dret de participació i aquells instruments de participació ciutadana (mecanismes, processos i espais d’interlocució entre ajuntament i ciutadania) que permetin la deliberació ciutadana sobre temes municipals d’interès col·lectiu. El Reglament de Participació Ciutadana consolida la voluntat de l’Ajuntament de la Llagosta de potenciar la participació activa de la ciutadania en els assumptes públics i consolidar una manera de governar més relacional, oberta a promoure processos de participació ciutadana en la política local.

D’altra banda, durant el ple s’aprovarà inicialment el Pla d’Acció d’Energia Sostenible i el Clima (PAESC) de la Llagosta. L’Ajuntament de la Llagosta va aprovar el desembre de 2019 l’adhesió al Pacte d’Alcaldes i Alcaldesses pel Clima i l’Energia, que consisteix en el compromís de les ciutats i pobles d’aconseguir els objectius comunitaris de reducció de les emissions de CO2. En desenvolupament d’aquell acord, l’Ajuntament va fer seu el compromís d’elaborar el seu PAESC. El document conté la planificació energètica i climàtica local, i desglossa les accions que cada ens local ha de dur a terme per superar els objectius establerts per la UE per al 2030 i, així, anar més enllà de la reducció del 55% de les emissions de CO2 al seu terme. Inclou també les mesures d’adaptació als impactes del canvi climàtic al municipi.

Un altre dels punts serà l’aprovació inicial de les Bases reguladores per a la concessió de subvencions, ajuts o beques a esportistes de la Llagosta participants en campionats nacionals o internacionals.

També està previst aprovar inicialment les bases generals reguladores d’adjudicació de barraques/bar a l’espai de concerts de la Festa Major de 2023.

El Ple també aprovarà inicialment l’estudi de viabilitat economicofinancera de la concessió de serveis per a la gestió del servei d’abastament d’aigua de la Llagosta.

L’ordre del dia també contempla aprovar provisionalment la modificació puntual del Pla general d’ordenació urbanística de la Llagosta per a la reordenació de les unitats d’actuació 7a, 7b i 7c.

A més, s’aprovarà inicialment el Reglament d’ús del servei públic d’aparcaments tancats de bicicletes i similars de la Llagosta.

El ple es podrà seguir pel canal de YouTube de l’Ajuntament de la Llagosta (https://www.youtube.com/watch?v=t7L_vd9rYf4) i per Ràdio La Llagosta.

Publicitat

Publicitat

Més notícies