Divendres, 10 maig 2024
15.1 C
La Llagosta

Presentat el projecte del nou Edifici Campus Fundació Sanitària Mollet

Ahir dilluns van ser presentats el projecte arquitectònic i el pla funcional del nou edifici Campus Fundació Sanitària Mollet, que se situarà al solar davant de l’Hospital Universitari Mollet amb accés pel carrer de Santa Perpètua. L’edifici Campus FSM sorgeix de la necessitat d’alliberar espais administratius de l’Hospital Universitari Mollet per a la creació d’un nou Institut Oncohematològic per a l’atenció integrada de totes les patologies oncològiques amb un espai humanitzat, còmode i diàfan per a les persones ateses i les famílies.

També donarà resposta a l’increment progressiu de la docència a la institució, actualment amb més de 400 alumnes de pregrau, grau, postgrau i formació MIR i IIR especialitzada i obre la porta a la formació de nous professionals de la salut. “Ens permetrà realitzar una millora en l’atenció assistencial i de salut alliberant espais de l’Hospital Universitari Mollet per a la l’atenció oncològica a la vegada que genera grans oportunitats de desenvolupament i formació en el nostre territori”, va explicar Maia Alcoberro, presidenta de la Fundació Sanitària Mollet. 

L’edifici compta amb una superfície total de 5.100 m2 distribuïts en tres plantes i un soterrani. La primera planta estarà dedicada als espais de formació de l’FSM i disposarà d’una biblioteca per a ús públic i un auditori comunitari per a 300 persones amb accés propi i independent. “Espais d’art, música i cultura que ens permetran crear salut més enllà de l’atenció sanitària per a tota la ciutadania”, va dir Jaume Duran, director general de l’FSM.

La segona planta serà per a l’ús de la Universitat de Barcelona i del Campus Docent Sant Joan de Déu per a la formació de professionals de la salut i comptarà amb quatre aules seminari de 110 m2 per a 60 persones i flexibles i aula d’informàtica. “Ens dona l’opció de poder compartir i crear transferència de coneixement amb un programa docent de gran qualitat que segueix el mateix model d’atenció centrada en la persona”, va explicar Lorena Molina, directora del Campus Docent Sant Joan de Déu. “Per a una institució amb tanta història com la Universitat de Barcelona, un projecte com el campus docent de la Fundació Sanitària Mollet ens regala el futur i estem encantats d’acompanyar-vos-hi”, va dir Joan Guàrdia, rector de la Universitat de Barcelona.

La tercera planta estarà destinada a ubicar els despatxos de direcció, administració i processos de suport tals com recursos humans, prevenció de riscos, comptabilitat i compres. Finalment, el soterrani tindrà espai de magatzem i instal·lacions i un laboratori de recerca destinat a la Universitat de Barcelona.

L’edifici comptarà amb una arquitectura sostenible i silenciosa, llum natural, un sistema de geotèrmia, instal·lació fotovoltaica i aprofitament de les aigües grises. 

Publicitat

Publicitat

Més notícies