Dijous, 25 abril 2024
14.9 C
La Llagosta

Loreños por el Mundo ha celebrat la seva trobada anual a la Llagosta

El Centre Cultural es va omplir dissabte durant l’acte central de la trobada organitzada per l’entitat Loreños por el Mundo. La Llagosta va ser escollida per celebrar aquest acte anual que serveix per aplegar gent de Lora del Río que viu fora de la seva població i loreños i loreñas que encara viuen a la localitat sevillana.

L’acte del Centre Cultural va començar amb la benvinguda a les persones assistents. El primer a parlar va ser l’alcalde de Lora del Río, Francisco Javier Carrasco, que va venir acompanyat de la regidora d’Educació, Alba Oliver, i que va portar uns obsequis representatius de la seva població per a l’Ajuntament de la Llagosta. També va parlar la presidenta de l’Asociación Loreños por el Mundo, Manaoli Raya, que va destacar la importància d’aquesta trobada i va agrair l’acollida que han tingut a la Llagosta.

A l’acte també va intervenir l’alcalde de Ripollet, José M. Osuna, que va ser convidat per loreñas de la veïna localitat i que va oferir la seva ciutat per acollir la trobada del proper any.

El regidor de Cultura de l’Ajuntament de la Llagosta, Fran Ruiz, que va estar acompanyat per la regidora Antonia Illescas, va obsequiar l’entitat i als representants municipals amb un record de la Llagosta en forma del llibre que recull la història del nostre municipi. Per a l’Ajuntament de Lora del Rió també va oferir una figura de la Torradeta, la llagosta geganta. Va tancar els parlaments el president de la Casa de Andalucía, Juan Antonio Illescas, que va oferir l’escut de la seva entitat a l’Asociación Loreños por el Mundo.

Després de l’acte protocol·lari, van arribar les actuacions amb els loreños Manuel Cribaño i Adrián Espejo al cant; els quadres de ball de la Casa de Andalucía de la Llagosta, Cristina, Dana i Azahar flamenco i la cantant Rocío Ramírez.

L’acte va comptar amb la presència de loreños arribats de Tarragona, Girona, Rubí, l’Hospitalet de Llobregat i Castelló, entre altres poblacions. La trobada de Loreños por el Mundo va incloure una visita cultural a la ciutat de Barcelona, on van participar més de 80 persones.

Publicitat

Publicitat

Més notícies