Dissabte, 11 maig 2024
16.5 C
La Llagosta

El mapping participatiu va aplegar art i la mirada d’infants i joves sobre la Llagosta

El primer mapping participatiu de la nostra localitat, organitzat per l’Institut Marina ha respost amb escreix els objectius plantejats amb aquesta activitat del projecte ART I ESCOLA, del qual forma part el mateix institut. L’activitat va cloure dissabte amb la projecció del mapping a la façana de l’Ajuntament. La plaça d’Antoni Baqué va acollir un bon nombre de públic.

Segons l’Institut, aquesta activitat volia crear una vinculació dels alumnes de la Llagosta amb el seu municipi, fent xarxa entre les escoles i l’institut tot treballant un dels objectius sostenibles de l’Agenda 2030 de Ciutats i comunitats sostenibles. El títol de la presentació era Arrelem la Llagosta i la seva elaboració va començar al mes de gener.

L’institut va convidar les escoles de la nostra localitat a participar en aquest projecte. Finalment, han format part del mateix alumnes de 4t d’ESO i 1r de Batxillerat de l’Institut Marina i alumnes de 5è i 6è de Primària de les escoles Gilpe, Joan Maragall i les Planes. Els centre havien de respondre a les preguntes: Quin espai t’agrada més de la Llagosta? Per què t’agrada i que fas en aquest indret? I, posteriorment, captar amb una imatge, recrear o dibuixar el seu indret preferit.

Paral·lelament, l’alumnat de l’Institut Marina també va crear les seves propostes plàstiques dels indrets que més els representen i va crear el fil conductor de la projecció Arrelem la Llagosta, així com vídeos on representen petites vivències i relacions que tenen amb el municipi. Amb les propostes de dibuix dels infants de primària, els alumnes van afegir alguns canvis de l’indret que van representar, reflexionant des de l’Art el poble que volen ser.

La participació final i creació del mapping s’ha realitzat amb un total de 100 dibuixos, 37 fotografies i 7 vídeos, acompanyats per peces musicals d’instruments de corda, resultant una instal·lació artística audiovisual representada el dia Mundial de l’Art, que se celebra el 15 d’abril, a la façana de l’ajuntament. El mapping ha estat creat i compost per l’empresa areamapping de Granollers.


Per a Carme Mateo, cap d’estudis i professora de dibuix, “l’experiència ha estat molt positiva i la participació en aquesta iniciativa vinculada a l’art i a la Llagosta ha estat molt alta”. Mateo també ha volgut agrair la col·laboració de l’AFA de l’Institut i de l’Ajuntament de la Llagosta.

Publicitat

Publicitat

Més notícies