Dimecres, 24 abril 2024
17.2 C
La Llagosta

Convocat el Concurs de cartells de la Festa Major de 2023

Des d’avui i fins al 23 de maig, es pot participar en el Concurs de cartells de la Festa Major de 2023. La principal novetat d’aquesta edició del certamen és que s’han incrementat els premis. La persona que guanyi el concurs rebrà 800 euros; el segon classificat, 400; i el tercer, 200. Els premis estan subjectes a la retenció legal d’IRPF i s’abonaran mitjançant transferència bancària.

La participació és oberta tant a professionals com a artistes novells majors de 16 anys. Les persones participants poden presentar un màxim de dos dissenys, originals i inèdits.

El format del cartell serà de DIN A3 en orientació vertical (29’7 cm d’ample x 42 cm d’alt), presentat sobre un suport rígid. També s’haurà de presentar l’obra en suport digital (CD/DVD/Pen drive), en format jpeg a 300 ppp.

Cal incloure les frases “Festa Major de la Llagosta 2023” i “Del 8 a l’11 de setembre”. A més, cal preveure la inserció de l’escut de l’Ajuntament de la Llagosta o reservar un espai de 7 cm d’ample x 3 cm d’alt per a l’escut. El disseny del cartell haurà de contenir algun motiu al·lusiu a la Llagosta.

Els dissenys es poden realitzar amb qualsevol estil o tècnica que permeti la fotoreproducció i la impressió en quatre colors (CMYK). No s’admetran tintes metal·litzades o fluorescents, ni relleus ni volums enganxats.

El cartell guanyador serà la imatge gràfica de la Festa Major de 2023 i l’Ajuntament es reservarà els drets de reproducció, que seran cedits en exclusiva pel seu autor. La persona guanyadora es compromet a fer les adaptacions necessàries per als diferents suports.

El jurat serà l’únic òrgan competent per resoldre qualsevol incidència i estarà format per professionals del disseny gràfic, per representants dels mitjans de comunicació i per membres de l’organització, que no podran presentar-se al concurs. El jurat seleccionarà les tres obres finalistes. Durant el mes de juny es realitzarà un procés de participació ciutadana a través de votacions, que donarà com resultat el cartell guanyador, el segon i el tercer premi. El jurat es reserva la potestat, si és necessari, de seleccionar només dues obres finalistes i, fins i tot, declarar desert el concurs, si ho considera adient.

Les obres s’hauran de presentar a l’OAC de l’Ajuntament de la Llagosta (pl. d’Antoni Baqué, 1). També es podran enviar per servei de missatgeria o correu postal. Si el lliurament es fa per aquest mitjà, cal enviar un correu electrònic a l’adreça oac@llagosta.cat avisant d’aquest fet.

Les persones concursants actuaran sota pseudònim. Darrere de l’obra figurarà el pseudònim i es presentarà conjuntament amb un sobre tancat identificat amb el pseudònim en el qual s’inclourà una fotocòpia del DNI, el telèfon, l’adreça actualitzada i l’adreça electrònica. En cas de presentar dues obres, es farà de la mateixa manera amb la segona proposta.

La reunió del jurat es farà el 26 de maig. Les tres obres finalistes, triades pel jurat, seran sotmeses a votació popular en un procés participatiu que se celebrarà mitjançant votació electrònica entre el 2 i el 22 de juny. Podran participar-hi totes les persones majors de 16 anys empadronades al municipi de la Llagosta. La comunicació del resultat final i el lliurament de premis es realitzarà el dia 27 de juny a les 19 h a la sala de Plens de l’Ajuntament.

Les obres no premiades estaran a disposició dels seus autors i autores durant la primera quinzena d’octubre de l’any en curs. Cal adreçar un correu electrònic a oac@llagosta.cat per recuperar el material. Un cop finalitzat aquest termini, els cartells i la resta de materials no podran ser recuperats.

Consulta les bases

Publicitat

Publicitat

Més notícies