Dissabte, 13 juliol 2024
26 C
La Llagosta

L’atur baixa lleugerament a la Llagosta al mes de març

L’atur a la Llagosta al mes de març va disminuir en cinc persones. El nombre de persones desocupades a la nostra població es va situar en les 743, 34 menys que ara fa un any, segons les dades de l’Observatori de Treball i Model Productiu de Catalunya. La taxa d’atur s’ha situat en l’11,5%.

A la Llagosta, el mes de març va acabar amb 298 homes sense feina i 445 dones, 2 i 3 menys respectivament que al mes de febrer. Si comparem les dades amb les del març de 2022, ens trobem que l’atur masculí ha baixat en 32 persones i el femení ho ha fet només en dues persones.

Per edats, el comportament ha estat força variable. La franja de 25 a 29 anys ha disminuït en vuit persones, i la de 20 a 24 ho ha fet en sis. A la part contrària, ens trobem amb el col·lectiu que té entre 35 i 39 anys, que en son sis més, i el que aplega a veïns i veïnes que tenen entre 55 i 59, que sumen cinc més. El grup que té més persones en situació d’atur és el de majors de 60 anys, que arriben a les 129.

Per durada en situació d’atur, destaquen els que porten sense feina més de dos anys, que arriben a les 267 persones; tot i això, són vuit menys que al febrer. L’altre grup més nombrós és el que agrupa a les persones que porten fins a tres mesos aturades, que en són 210, quinze més que el mes anterior. El descens més notable el trobem entre els que porten de tres a sis mesos sense feina, que baixa en 28 persones.

Si mirem les dades per nivell d’estudis, el col·lectiu que ha experimentat una millora és el que té estudis professionals superiors, que baixa en set. El mateix nombre que creix els que tenen EGB o ESO, que arriben ja a les 496.

Per sectors econòmics, el mes de març ha baixat en dotze persones el de serveis; tot i això, continua sent el que més persones aturades té, amb 483. La indústria baixa en quatre persones i l’agricultura en una. Creixen el sector de la construcció i el de sense ocupació anterior, amb sis persones cadascú.

Al Vallès Oriental, l’atur ha baixat en 108 persones. El mes de març va acabar amb 19.596 persones sense feina i la taxa de desocupació es va situar en el 9,86%.

Publicitat

Publicitat

Més notícies