Dimarts, 19 març 2024
14.8 C
La Llagosta

Aprovat el pressupost municipal amb una partida per al projecte de la nova piscina exterior

L’Ajuntament de la Llagosta va aprovar ahir el pressupost municipal de 2023 durant la celebració del ple ordinari de març amb els vots a favor del PSC i del regidor no adscrit, Jorge Sabanza, i en contra d’ERC i LLEC. El Consistori disposarà aquest exercici de 13.845.741 euros.

“És un pressupost proactiu amb el manteniment de la totalitat dels serveis públics municipals i d’una important programació cultural i de festes o activitats esportives per a totes les edats”, va dir la regidora d’Economia i Hisenda, Conchi Jiménez, que va recordar que la situació econòmica és complexa i que afecta de manera greu a la ciutadania i, especialment, a les famílies més vulnerables. Per aquesta raó, “es manté una forta aposta per la dotació de les partides de serveis socials, garantint la seva correcta prestació”, va explicar Jiménez.

La regidora va destacar que l’equip de govern continua treballant amb molt esforç també per aconseguir el màxim de subvencions possibles per ajudar a les arques municipals amb les transferències d’altres administracions públiques que permetin afrontar inversions i millores necessàries als equipaments i a la via pública.

Al capítol d’inversions es destinen 1.680.254 euros. Aquí destaquen els 80.000 euros previstos per a la redacció del projecte d’una nova piscina exterior al Complex Esportiu Municipal El Turó i la direcció d’obra. “Els veïns i veïnes de la Llagosta la reclamen des de fa molt de temps”, va recordar la regidora d’Economia i Hisenda.

En el capítol d’inversions també estan previstes diverses actuacions en matèria d’energies renovables amb la incorporació de sistemes de generació d’energia verda, entre d’altres, mantenint l’aposta municipal per la lluita contra el canvi climàtic. A més, s’incorporarà un mòdul de vestidors femenins al Camp Municipal de Futbol Joan Gelabert amb la voluntat de dinamitzar i potenciar l’esport femení al nostre municipi i es faran diferents actuacions de millora al Complex Esportiu Municipal El Turó.

També hi ha prevista l’elaboració d’un estudi, conjuntament amb la Universitat Autònoma de Barcelona, respecte als episodis de males olors existents al municipi. A més, es faran obres d’impermeabilització al carrer de Pablo Picasso per tal de suprimir les molèsties existents actualment amb els veïns dels aparcaments inferiors provocades per les filtracions d’aigua o goteres.

L’alcalde, Óscar Sierra, va dir que el pressupost “és per ajudar les persones que ho necessiten; sempre estarem al costat dels veïns”. Sierra va criticar la decisió dels grups municipals de l’oposició de votar en contra del pressupost. “Crec que voten que no perquè estem a 59 dies de les eleccions”, va assegurar i va afegir que no entenia que es votés en contra d’un pressupost que donava el primer pas per construir una nova piscina descoberta.

Per la seva part, Hèctor Arenas, regidor d’ERC, va assegurar que “no veia clar” la inversió de 80.000 euros del projecte de la piscina i que estava “en desacord amb altres punts del pressupost”.

Eva Miguel, de LLEC, va dir que “no estava d’acord amb el projecte de la piscina en època de sequera”. Miguel va dir que la seva formació té altres prioritats i va criticar que el pressupost s’aprovés tard “com sempre”.

El regidor no adscrit, Jorge Sabanza, va assegurar en una segona intervenció que votaria a favor del pressupost després que la regidora d’Economia li confirmés que la nova piscina estaria ubicada al CEM El Turó.

Ahir també es va explicar que la societat mercantil Gestió Municipal de Sòl i Patrimoni tindrà un pressupost amb uns ingressos previstos de 997.668,71 euros i unes despeses de 997.251,54 euros.

Durant la sessió, es va aprovar per unanimitat el cànon corresponent a l’explotació del servei d’aparcament de camions durant l’exercici 2022-2023 a càrrec de l’Asociación de Transportistas de la Llagosta per un import de 13.145,02 euros.

També es van aprovar de forma inicial i per unanimitat les bases reguladores dels ajuts d’escolarització atorgats per l’Ajuntament de la Llagosta i les bases reguladores de la concessió d’ajuts per a l’assistència a les activitats d’estiu realitzades als centres educatius, esportius i culturals municipals.

Un altre dels punts va ser l’aprovació inicial per unanimitat de les Bases reguladores i la convocatòria del sorteig de les Paneres Culturals de la Biblioteca de la Llagosta de desembre de 2023.

La sessió plenària es pot tornar a veure pel canal de YouTube de l’Ajuntament (https://www.youtube.com/watch?v=72S7LGzBM5M).

Publicitat

Publicitat

Més notícies