Diumenge, 16 juny 2024
18.6 C
La Llagosta

El Ple aprovarà aquesta tarda el pressupost municipal del 2023

L’Ajuntament de la Llagosta aprovarà aquesta tarda el pressupost municipal del 2023 durant la celebració del ple ordinari de març, que començarà a les 19.30 h. El Consistori disposarà aquest exercici de 13.845.741 euros.

L’equip de govern municipal planteja un pressupost proactiu amb el manteniment de la totalitat dels serveis públics municipals i d’una important programació cultural i de festes o activitats esportives per a totes les edats.

Els responsables municipals recorden que la situació econòmica és complexa i que afecta de manera greu a la ciutadania i, especialment, a les famílies més vulnerables. Per aquesta raó, es manté una forta aposta per la dotació de les partides de serveis socials, garantint la seva correcta prestació.

L’equip de govern remarca que continua treballant amb molt esforç també per aconseguir el màxim de subvencions possibles per ajudar a les arques municipals amb les transferències d’altres administracions públiques que permetin afrontar inversions i millores necessàries als equipaments i a la via pública.

Al capítol d’inversions es destinen 1.680.254 euros. Aquí destaquen els 80.000 euros previstos per a la redacció del projecte d’una nova piscina exterior. També es faran diverses actuacions en matèria d’energies renovables amb la incorporació de sistemes de generació d’energia verda, entre d’altres, mantenint l’aposta municipal per la lluita contra el canvi climàtic. A més, s’incorporarà un mòdul de vestidors femenins al Camp Municipal de Futbol Joan Gelabert amb la voluntat de dinamitzar i potenciar l’esport femení al nostre municipi i es faran diferents actuacions de millora al Complex Esportiu Municipal El Turó.

En el capítol d’inversions també hi ha prevista l’elaboració d’un estudi, conjuntament amb la Universitat Autònoma de Barcelona, respecte als episodis de males olors existents al municipi. També es faran obres d’impermeabilització al carrer de Pablo Picasso per tal de suprimir les molèsties existents actualment amb els veïns dels aparcaments inferiors provocades per les filtracions d’aigua o goteres.

En el ple d’avui, també s’aprovarà el pressupost de la societat mercantil Gestió Municipal de Sòl i Patrimoni amb uns ingressos previstos de 997.668,71 euros i unes despeses de 997.251,54 euros.

Durant la sessió, està previst aprovar el cànon corresponent a l’explotació del servei d’aparcament de camions durant l’exercici 2022-2023 a càrrec de l’Asociación de Transportistas de La Llagosta per un import de 13.145,02 euros.

També s’aprovaran de forma inicial les bases reguladores dels ajuts d’escolarització atorgats per l’Ajuntament de la Llagosta i de les bases reguladores de la concessió d’ajuts per a l’assistència a les activitats d’estiu realitzades als centres educatius, esportius i culturals municipals.

Un altre dels punts serà l’aprovació inicial de les Bases reguladores i la convocatòria del sorteig de les Paneres Culturals de la Biblioteca de la Llagosta de desembre de 2023.

La sessió plenària es podrà seguir pel canal de YouTube de l’Ajuntament (https://www.youtube.com/watch?v=72S7LGzBM5M) i per Ràdio La Llagosta.

Publicitat

Publicitat

Més notícies