Diumenge, 16 juny 2024
18.6 C
La Llagosta

Enllestida la renovació de l’asfalt dels carrers de la Llagosta

Ja s’ha enllestit la renovació de l’asfalt dels carrers de la Llagosta. L’empresa encarregada d’aquesta actuació ha estat Asfaltos Barcino i el projecte, finançat en part per la Diputació de Barcelona, ha estat de 488.535,20 euros.

L’actuació ha reasfaltat trams dels carrers de Miguel Hernández, Federico García Lorca, Estació, de Santa Teresa, Jacint Verdaguer i Progrés i de l’avinguda de l’Onze de Setembre, així com l’entorn de la plaça de les Corts Catalanes. A més, el projecte també contemplava la millora de l’accessibilitat a la vorera costat est del passeig de l’Alcalde José Luis López Segura, creant passos de vianants elevats a les cruïlles amb els carrers de Frederica Montseny, de Carmen Amaya, de Maria Aurèlia Campmany i de Montserrat Roig. També s’ha fet un altre pas elevat a la cruïlla del carrer de Josep Montserrat amb l’avinguda del Turó. “Des de l’Ajuntament de la Llagosta es programen campanyes d’asfaltatge i en aquesta ocasió s’ha volgut fer incís en els carrers que més ho necessitaven, a més, s’ha fet amb l’objectiu de pacificar aquests carrers en favor dels vianants”, explica el regidor d’Urbanisme i Planificació Estratègica, Marc Ruiz, que ha afegit que el nou asfaltat “té capacitat per absorbir l’acústica i es reduirà el soroll del pas dels vehicles”.

El projecte també ha inclòs l’arranjament de la vorera costat est al tram sud de l’avinguda del Primer de Maig i la reurbanització del carrer sense nom situat al costat de la plaça de les Corts Catalanes en plataforma única per a vehicles i vianants.

Amb el reasfaltat dels carrers, també s’ha fet una nova senyalització al tram del carrer Estació, des de l’avinguda de Primer de Maig fins a l’avinguda de l’Onze de Setembre. La via manté els aparcaments i la zona de càrrega i descàrrega i inclou el carril bici en sentit cap a l’avinguda de l’Onze de Setembre. A més, s’ha pacificat el carrer i la velocitat màxima de la via per a vehicles s’ha reduït a 20 km/h, fet que permet la circulació de bicicletes en direcció a l’avinguda de Primer de Maig. D’aquesta manera, s’ha tret el carrer bici de la vorera i s’ha millorat l’accessibilitat amb un pas de vianants, en la cruïlla entre el carrer d’Estació amb el carrer de Santa Teresa.

Publicitat

Publicitat

Més notícies