Divendres, 19 juliol 2024
28.5 C
La Llagosta

Miguel Pajares publica el seu segon assaig sobre el canvi climàtic, ‘Bla-bla-bla. El mite del capitalisme ecològic’

Miguel Pajares, de 72 anys i veí de la Llagosta, ha publicat fa unes setmanes el seu segon assaig sobre la temàtica del canvi climàtic, Bla-bla-bla. El mite del capitalisme ecològic. El llagostenc ha presentat el seu últim treball avui dimecres a la sala polivalent de Can Pelegrí i ha estat organitzat per la Biblioteca de la Llagosta.

Pajares, que és llicenciat en Ciències Biològiques i doctor en Antropologia Social, ha publicat una desena d’assajos, gran part d’ells sobre la migració i els drets humans excepte els dos últims que tracten sobre el canvi climàtic. “El meu tema central ha estat la migració, però fa set anys vaig començar a treballar en un estudi amb un grup que formo part de la Universitat de Barcelona sobre el canvi climàtic. Finalment, no es va publicar l’estudi, però vaig dedicar moltes hores al seu estudi i vaig publicar un primer assaig, Els refugiats climàtics, ha explicat Miguel Pajares, que ha advertit de la gran amenaça que suposa el canvi climàtic: “el llibre arriba a una conclusió sobre el canvi climàtic i és que no s’està fent el que s’hauria de fer per evitar-ho. Per això aquest títol, Bla-bla-bla, que recull les paraules de l’activista Greta Thunberg que va fer als governs durant una cimera a Glasgow”.

El llibre ha estat publicat per l’Editorial Raig Verd i es pot comprar a les llibreries, en versió en castellà i català. Durant l’acte de presentació, que ha estat moderat per la regidora Eva Miguel, de La Llagosta en Comú, els assistents han pogut conversar amb l’autor per aprofundir sobre el canvi climàtic.

Publicitat

Publicitat

Més notícies