Dimarts, 19 març 2024
15.5 C
La Llagosta

L’Ajuntament reclama a la Generalitat que canviï la coberta de l’Escola d’Adults

L’alcalde de la Llagosta, Óscar Sierra, ha enviat una carta al conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, en la qual reclama que la Generalitat programi amb urgència la substitució de la coberta d’amiant de l’edifici que acull el Centre de Formació d’Adults. L’alcalde es mostra preocupat i absolutament decebut amb Educació “davant la falta d’iniciativa per assumir les seves obligacions davant d’aquesta situació, que pot tenir greus conseqüències per a la salut del personal que treballa a l’escola i del seu alumnat”.

Sierra recorda que al mes de juliol la Generalitat va enviar un informe a l’Ajuntament sobre la necessitat de canviar el sostre de fibrociment i responsabilitzant de forma sorprenent al Consistori de l’obligació de substitució.

L’Ajuntament reitera que li co­rrespon la conservació, el manteniment i la vigilància dels centres educatius i acusa a la Generalitat de desentendre’s de les obligacions que ha d’assumir en aquest cas. “Quan la coberta de l’edifici arriba a la fi de la seva vida útil, el manteniment s’acaba i cal procedir a substituir-la per una de nova, és a dir a realitzar una inversió de reposició”, s’assegura a la carta.

“L’edifici on s’ubica el CFA va ser construït el 1974; per tant, després de 49 anys, la coberta d’amiant ha superat amb escreix els 35 anys de vida útil que preveu l’Instituto Nacional de Seguridad y Salud en el Trabajo”, s’afegeix al text.

A la carta, es conclou que la reposició de la teulada no és una actuació de manteniment, sinó d’inversió de reposició. Per aquest motiu, l’Ajuntament afirma que és la Generalitat la que ha de fer l’obra, ja que la coberta ha arribat al final de la seva vida útil. La carta també ha estat enviada al Director dels Serveis Territorials al Maresme-Vallès Oriental.

Publicitat

Publicitat

Més notícies