Dimarts, 28 novembre 2023
13.3 C
La Llagosta

El nombre de persones aturades a la Llagosta es manté en les 748 durant el febrer

L’atur es manté estable al nostre municipi. El nombre veïnes i veïns inscrits a l’Oficina de Treball de la Generalitat continua sent de 748. Tot i això, hi ha set dones més situació de desocupació i set homes menys.

En els darrers dotze mesos, l’atur ha tingut un comportament desigual segons el sexe. Pel que fa als homes, l’atur ha baixat en 32 i pel que fa a les dones, ho ha fet en dues. El mes passat va acabar amb 300 homes sense feina i 448 dones.

La desocupació durant el mes de febrer l’han notat més els joves. En la franja de 20 a 24 anys, ha crescut en deu persones; en menors de 20 ho ha fet en tres i, en la franja de 25 a 29, en dues. A les franges ha a partir dels 45 anys, totes han experimentat una reducció. El grup més nombrós continua sent el de majors de 60 anys, amb 131 llagostencs i llagostenques sense feina.

Per durada en situació d’atur, Les persones que fa més de dos anys que estan sense feina és el que aplega més gent, amb 275, quatre menys que el mes anterior. El següent col·lectiu és de persones que no arriben als tres mesos, que en són 195, tres menys que al gener. El grup que més ha crescut és el de persones que fa entre quinze i divuit mesos que estan a l’atur, que ho ha fet en cinc i, ara, en són 20.

Per nivell de formació, el que ha experimentat un creixement més destacat és el d’EGB o ESO, que ha crescut en cinc persones. Els tècnics, professionals superiors o estudis postsecundaris ha baixat en sis.

Per sectors econòmics, l’agrícola es manté estable en tres persones; la industrial baixa en sis persones i es queda en les 165; la construcció ho fa en tres i se situa en 39; el de serveis és el que més veïns i veïnes registra, amb 495, quatre més que al gener; per últim, el col·lectiu sense ocupació anterior arriba als 46, incrementant-se en cinc.

Al Vallès Oriental, l’atur va disminuir al febrer en 93 persones. La taxa de desocupació ha baixat fins al 9,92%, amb 19.704 vallesans i vallesanes registrats a l’OTG.

Publicitat

Publicitat

Més notícies