Dimarts, 19 març 2024
20.6 C
La Llagosta

L’Ajuntament de la Llagosta mostra el seu suport incondicional a la plantilla d’Amazon

El Ple de l’Ajuntament de la Llagosta ha aprovat una moció presentada per tots els grups municipals en suport a la plantilla d’Amazon i en contra del tancament de la planta d’aquesta empresa a Martorelles. Totes les portaveus van criticar la decisió de l’empresa de logística de traslladar la seva activitat a altres plantes i fer fora centenars de persones.

La portaveu del grup municipal socialista, Conchi Jiménez, va avançar que hi havia un principi d’acord entre Amazon i els sindicats. Jiménez va afegir que el seu partit donava “el seu suport incondicional a totes aquelles persones treballadores, tant de la plantilla d’Amazon, com d’empleats indirectes, que a vegades són els grans oblidats”. La portaveu socialista va desitjar “que acabin arribant a un acord mitjanament decent”.

La portaveu d’Esquerra Republicana de Catalunya, Cristina Segura, va manifestar que “és una autèntica vergonya que multinacionals com Amazon es creguin per damunt de les persones i per damunt de les normatives vigents al respecte i que, per molta feina que es faci, aquestes multinacionals acabin guanyant sempre la partida”.

La regidora de la Llagosta en Comú, Eva Miguel, va dir que “en aquesta ocasió, com en altres com Nissan o Bosch, en les que s’acaba decidint és deixar al carrer a famílies treballadores i a l’altre costat hi ha una multinacional que només mira xifres i s’oblida de la responsabilitat social corporativa que tenen”.

A la sessió plenària d’ahir també es va aprovar per unanimitat el manifest institucional del Dia Internacional de les Dones. La regidora d’Igualtat, Melania Beltrán, va fer una lectura del manifest i va destacar la importància del servei del Centre d’Informació i Recursos per a Dones (CIRD), que aquest any commemora el seu quinzè aniversari. La portaveu d’ERC, Cristina Segura, va indicar que cal treballar per la igualtat durant tot l’any, implicant a totes les persones que conformen la societat. Eva Miguel, regidora de LLEC, va recordar la gran tasca que es realitza des del CIRD i va dir que calia defensar els drets sexuals i reproductius.

Un altre dels punts de l’ordre del dia que es va tractar var ser l’aprovació dels comptes d’explotació presentats per la Sociedad Regional de Aguas de Barcelona corresponents a la prestació i explotació del servei d’abastament d’aigua potable a la Llagosta durant els exercicis 2020 i 2021 amb saldo favorable a favor de l’Ajuntament de la Llagosta per un import de 170.248,88 euros. A favor van votar el PSC i el regidor no adscrit Jorge Sabanza, en contra ERC i es va abstenir LLEC.

En aquest punt, la regidora d’ERC, Cristina Segura, va preguntar sobre l’estudi de viabilitat sobre el servei d’aigua encarregat a la Diputació. L’alcalde, Óscar Sierra, va contestar que l’estudi que es va fer es referia al Pla director de l’aigua, que ja està publicat al portal de transparència, i que l’altre és l’estudi de viabilitat, que estaria aviat.

També es van aprovar per unanimitat els convenis amb el Consell Comarcal per oferir diferents serveis: el d’assessorament i orientació sociolaboral per a joves, el de prestació del servei d’ajuda a domicili i el de coordinació, cooperació i col·laboració en matèria de serveis socials. Així com un altre conveni de col·laboració relacionat amb polítiques públiques de turisme, que permetrà en un futur afegir-se al traçat ciclable de la nostra comarca.

El ple va donar llum verda a les bases generals del Concurs de cartells de Festa Major, un tràmit necessari per aprovar posteriorment en Junta de Govern les bases concretes del certamen que es convoca cada any.

Durant el ple es va donar compte del decret d’Alcaldia amb relació a la sortida de Jorge Sabanza del grup municipal de Ciutadans. Sabanza és ara regidor no adscrit en el que resta de mandat. Ahir es va aprovar per unanimitat la proposta per tal que Sabanza participi com a edil no adscrit a les diferents comissions informatives.

La sessió plenària es va retransmetre en directe per Ràdio la Llagosta i es pot veure al canal de YouTube de l’Ajuntament.

Publicitat

Publicitat

Més notícies