Dijous, 20 juny 2024
22.3 C
La Llagosta

Visita a la restauració de la riera de Caldes i el riu Besòs oberta a la ciutadania

La Fundació RIVUS organitza una visita guiada a la restauració fluvial duta a terme a la zona de l’aiguabarreig de la riera de Caldes amb el riu Besòs. L’activitat, emmarcada dins el projecte H2O Connecta, tindrà lloc el pròxim dimarts 14 de febrer entre les 10.30 i les 12.30 hores.

La visita està oberta a tota la ciutadania i anirà a càrrec de Manel Isnard, responsable de Medi Fluvial del Consorci Besòs Tordera, i Sònia Sànchez, tècnica de la Fundació RIVUS, qui seran els encarregats de detallar les diferents actuacions realitzades, com ara la recuperació de l’antic braç secundari i la creació d’una nova bassa i de refugis per a fauna aquàtica i semiaquàtica. També els treballs de retirada de canya americana i la plantació d’espècies de flora autòctona (lliri groc, joncs, salzes i tamarius).

Aquest conjunt de mesures tenen com a objectiu afavorir la biodiversitat pròpia del riu, millorant hàbitats i processos ecològics i hidromorfològics que ajudin en la seva recuperació i preservació.

L’objectiu de la visita guiada és explicar a la ciutadania en què han consistit aquests treballs i com contribueixen a la millora de la biodiversitat i dels hàbitats fluvials de l’entorn.

Tot i que l’activitat és gratuïta i oberta a tota la ciutadania, es recomana formalitzar la inscripció prèvia en aquest enllaç. Les persones que hi vulguin prendre part han de presentar-se a les 10.30 hores a la zona de confluència entre el camí del cementiri municipal de la Llagosta i el passeig fluvial del riu Besòs (vegeu mapa aquí).

Publicitat

Publicitat

Més notícies