Dimarts, 27 febrer 2024
14.3 C
La Llagosta

Alumnes de l’Oficina de Català faran pràctiques lingüístiques a 14 comerços

Els alumnes del curs Bàsic 3 de l’Oficina de Català de la Llagosta faran les pràctiques lingüístiques a 14 comerços del municipi, que s’han adherit al programa Voluntariat per la llengua. L’activitat se celebrarà del 20 de febrer al 6 de març.

Les pràctiques lingüístiques de català exigeix que els alumnes, de forma individual, visitin tres comerços i s’adrecin als responsables en català per demanar-los informació sobre l’activitat que hi duen a terme o sobre algun dels productes que venen. Els comerços per la seva banda atendran els alumnes en català, encara que s’hi expressin amb dificultats. 

Els comerços i entitats col·laboradores de municipi són la Cafeteria Petit i Bo, els Calçats Vallès, La Casa de la Natura, la Droguería Los Bloques, l’Estanc núm. 3, la Farmàcia Nadal, les Finques Enalma, el Forn Ribas, el Restaurant La Troupe, MacMobles, Superfresc, Tintaservice, Trikijocs i Vistaoptica. També forma part de la campanya la Biblioteca de la Llagosta.  

Les pràctiques lingüístiques representen per als alumnes del curs Bàsic 3 un pont entre l’aprenentatge formal a l’aula i la pràctica sense professor fora de l’aula. Són una oportunitat més per parlar en català en situacions reals amb el suport del que s’ha après a classe. L’objectiu del Consorci per a la Normalització Lingüística és promoure el coneixement i fomentar l’ús de la llengua catalana en tots els àmbits socioeconòmics de Catalunya.

Publicitat

Publicitat

Més notícies