Dimarts, 21 març 2023
17.9 C
La Llagosta

L’Escola Gilpe tanca el cicle de berenars saludables de la Gasol Foundation

La Gasol Foundation ha organitzat l’últim berenar saludable a la Llagosta, adreçat per a les famílies i els infants de l’Escola Gilpe. L’activitat es va celebrar divendres a la tarda al Parc Popular, que va ser multitudinària i que va acabar amb jocs saludables pels infants.

L’activitat forma part del programa comunitari ÓRBITA4kidS i va consistir en un berenar saludable a partir les 17.30 h a la pista multiesportiva del Parc Popular. Els infants van poder menjar fruits secs i fruites i beure sucs naturals. Tot seguit, es van fer diversos jocs i tallers per als infants i les famílies, que tenien com a objectiu potenciar hàbits saludables amb l’esport.

En una primera fase s’han fet berenars saludables a les escoles de Les Planes, Joan Maragall, Sagrada Família i, divendres, a la Gilpe, que tancava el cicle. Precisament, a la Gilpe, es va iniciar també la segona fase de l’ÓRBITA4kids, que consisteix a desenvolupar el programa SISME. Aquesta nova fase té com a finalitat la promoció d’hàbits de vida saludable a través de l’assignatura d’Educació Física i les tutories, dels diferents centres educatius.

El programa SISME se celebrarà fins a final d’aquest curs i el següent. L’objectiu és fomentar estils de vida saludable per lluitar contra l’obesitat infantil. “SISME és un mòdul d’activitat física que s’integra amb l’itinerari de les escoles, que desenvolupa activitats per potenciar l’alimentació saludable, l’activitat física, la qualitat d’hores de son i la qualitat emocional dels infants i les seves famílies”, va explicar Raquel Ortega, directora de l’EAP de la Llagosta.

La Llagosta és el primer municipi on es posa en marxa el programa ÓRBITA4kids, de la Gasol Foundation, que està coordinat amb l’Atenció Primària Metropolitana Nord de l’Institut Català de la Salut, la Fundació Institut Universitari per a la recerca a l’Atenció Primària de Salut Jordi Gol i Gurina i té el suport de l’Ajuntament de la Llagosta.

Publicitat

Publicitat

Més notícies