Dilluns, 02 octubre 2023
20.4 C
La Llagosta

Al gener, l’atur creix en dues persones a la nostra localitat

A final del mes passat hi havia a la nostra localitat 748 persones inscrites a l’Oficina de Treball de la Generalitat, dues més que al desembre, i la taxa d’atur es va situar en el 12,1%.

El comportament per sexe ha estat força desigual. En aquesta ocasió, la desocupació ha baixat entre les dones, registrant 10 menys aturades, i s’ha incrementat entre els homes, 12 més. El nombre de dones sense feina es va quedar en les 441 i el d’homes en 307.

Per edats, el col·lectiu que més ha pujat és el que aplega a persones de 50 a 54 anys, sis més. El que més ha baixat és el de majors de 60, que ho ha fet en quatre. Tot i això, aquest continua sent el més nombrós, amb 133 llagostencs i llagostenques a l’atur, seguit dels que tenen entre 55 i 59, que arriben als 126.

Per temps en situació d’atur, per una banda, baixen en vuit els que porten de nou a dotze mesos sense feina i s’incrementa en el mateix nombre els que fa entre un any i quinze mesos. En aquest cas, els grups més nombrosos són el de persones aturades de llarga durada, que fa més de dos anys que estan sense feina, que arriben a les 279; i el d’acabats d’arribar a l’atur, que no arriben als tres mesos, que en són 198.

Per sectors econòmics, baixen el de serveis, en tres persones, i el de sense ocupació anterior, que ho fa en una. El sector agrícola es manté estable. El de la construcció puja en dues persones i el de la indústria s’incrementa en quatre.

Per estudis només baixen els que tenen EGB o ESO, que ho fa en set persones, i els que tenen primer cicle de titulació universitària, que ho fa en dues. Els increments majors es donen en segon cicle de titulació universitària, en quatre persones, i el d’estudis primaris incomplets, en tres.

Al Vallès Oriental, l’increment de la desocupació durant el gener ha estat del 65 persones. La taxa d’atur ha pujat fins al 10,32% amb 19.797 vallesans i valllesanes sense feina.

Publicitat

Publicitat

Més notícies