Dijous, 25 abril 2024
12.3 C
La Llagosta

L’Hospital de Mollet instal·la un piano a la planta baixa perquè pugui ser tocat per la ciutadania

L’Hospital de Mollet ha inaugurat avui divendres un nou espai amb un piano perquè pugui ser tocat, lliurement, per la ciutadania, professionals, persones ateses o entitats del territori. L’Associació Pianos Vius ha cedit un piano a la Fundació Sanitària Mollet, que s’ha col·locat a la planta baixa de l’hospital de referència dels municipis del Baix Vallès, entre aquests hi ha la Llagosta.

Avui s’ha celebrat la seva inauguració oficial que inicia el camí per acostar la música a l’hospital, en un espai obert a la ciutadania on es dinamitzin activitats musicals i culturals de tota mena de la mà d’entitats de tot el territori, principalment. “La música és salut i iniciatives com aquesta són importantíssimes per fer arribar la música a tothom”, ha dit durant la inauguració Jaume Duran, director general de la Fundació Sanitària Mollet, qui ha donat les gràcies a Pianos Vius per la seva donació i a l’Estela Mas, metge del Servei d’Urgències -impulsora de la idea i del projecte-.

El nou racó musical està situat a la planta baixa, concretament a l’espai anomenat la Plaça del Roure, al costat de la cafeteria de l’Hospital, i portarà per nom Racó Musical Mestre Solà, en commemoració a l’il·lustre músic i compositor molletà, un homenatge que han rebut els seus fills, Dafne i Josep Solà que han recordat el seu pare i la seva contribució a la música nacional i internacional. “Quan posem un piano a un nou espai, passen coses extraordinàries”, ha explicat l’Abel Coll, fundador i president de Pianos Vius, l’associació sense ànim de lucre que ha fet possible instal·lar el piano de l’Hospital, fruit d’una donació particular i amb la col·laboració de Jorquera Pianos per l’afinació i manteniment. L’objectiu de Pianos Vius és oferir pianos perquè tothom els pugui tocar i omplir espais de música per al benestar de les persones.

L’acte ha finalitzat amb una actuació musical de dos alumnes de l’Escola Municipal de Música de Mollet i del pianista molletà Josep Mas “Kitflus”.

Publicitat

Publicitat

Més notícies