Dissabte, 23 setembre 2023
18.8 C
La Llagosta

L’atur disminueix lleugerament a la Llagosta el mes de novembre

El nombre de persones de la nostra localitat registrades a l’Oficina de Treball de la Generalitat (OTG) ha disminuït en dues persones durant el mes de novembre. En total, hi havia a la Llagosta 761 persones sense feina, el que suposa una taxa d’atur del 12,32%.

En aquesta època prèvia a la campanya de Nadal, el sector serveis és el que ha liderat la creació de llocs de treball, amb nou persones menys aturades; seguit del col·lectiu sense ocupació anterior, que ha baixat en set. A la banda contrària, l’atur s’ha incrementat a la indústria, en nou persones; a la construcció, en quatre; i a l’agricultura, en una. Tot i aquestes dades, el sector serveis és el que més veïns i veïnes de la nostra localitat aplega, amb un total de 510 persones sense feina.

Per temps en situació d’atur, el comportament ha estat molt desigual. Destaca el grup que porta entre tres i sis mesos sense feina, que ha disminuït en nou persones, el mateix nombre que s’ha incrementat entre les que porten fins a tres mesos aturades. Aquest darrer és un dels col·lectius més nombrosos, amb 229 veïns i veïnes inscrits a l’OTG, per sota de les persones aturades de llarga durada (més de 24 mesos) que arriben a les 297.

Per sexe, el descens en dues persones aturades s’ha registrat entre les dones. Tot i això, l’atur femení continua sent molt elevat, amb 464 dones sense feina. Els homes que estan desocupats a la nostra localitat arriben als 297.

Una altra dada que reflecteix l’Observatori del Treball i Model Productiu de Catalunya és el nombre d’aturats per estudis. A la Llagosta, el grup més nombrós és el de persones amb Educació General o ESO, que en són 512, vuit més que a l’octubre. Aquelles que han estudiat algun programa de Formació Professional han baixat en tres i ara en són 82. El mateix nombre de persones ha baixat en els col·lectius amb estudis tècnics professionals i universitaris.

Al Vallès Oriental, l’atur també ha registrat un descens, en aquest cas de 64 persones. El nombre de vallesans i vallesanes sense feina és de 19.683 i la taxa de desocupació al novembre, del 10,29%.

Publicitat

Publicitat

Més notícies