Dijous, 16 maig 2024
18.2 C
La Llagosta

El sènior masculí A del Club Petanca disputarà la fase d’ascens a la Segona Catalana

El sènior masculí A del Club Petanca La Llagosta s’ha assegurat el segon lloc de la lliga i això li permetrà disputar la fase d’ascens a la Segona Catalana quan només falta una jornada per acabar la fase regular. L’equip de la nostra localitat es va quedar el cap de setmana sense opcions matemàtiques per guanyar l’agrupació 5 de la Tercera Catalana pel triomf en la penúltima jornada del Sant Sadurní de Montornès contra el Granollers (5-11), que l’ha proclamat campió de lliga i l’ha fet pujar directament a la Segona Catalana.

La Llagosta va empatar el seu partit contra el Cerdanyola (8-8), però té assegurat quedar al segon lloc de l’agrupació i això li permet disputar la fase d’ascens. “Sabíem que l’opció de pujar com a primer de grup era molt complicat perquè havia de punxar el Montornès, i no van fallar. Nosaltres estem ara molt concentrats en la fase d’ascens, que és el nostre objectiu”, explica el vicepresident del club, Joan Ávila, que assenyala que l’última jornada d’aquest cap de setmana contra el Granollers serà intranscendent: “no ens juguem res perquè el segon lloc ja està assegurat, tan sols jugarem per preparar la promoció d’ascens”.

La previsió de la federació catalana és disputar la promoció d’ascens els primers dos caps de setmana del 2023, amb una anada el 7 i 8 de gener i una tornada el 14 i 15 de gener. “Nosaltres jugarem a casa la tornada i està per veure el rival per la promoció d’ascens, que serà un equip de la Segona Catalana que promocionarà per no baixar. Serà complicat, però tindrem les nostres oportunitats”, explica Jona Ávila.

Pel que fa al sènior femení, a la Segona Catalana, va perdre contra el líder, la Santa Rosa, per 3 a 6, i s’hi jugarà en l’última jornada evitar el descens directe. Les llagostenques són penúltimes, amb 12 punts, i empata amb l’últim, el Benavent. El cuer baixarà directament i el penúltim farà la promoció per no baixar. “Tenim la diferència de punts a favor del sènior femení, així que necessitem fer, com a mínim, el mateix resultat que el Benavent per evitar acabar últimes”, adverteix Ávila, que confia en les possibilitats del sènior femení per acabar penúltimes. El femení visitarà en l’última jornada el Can Jofresa, que és antepenúltim i no s’hi juga res; mentre que el Benavent rep el Sant Cugat, que és tercer i té opcions d’assegurar-se la promoció d’ascens.

El sènior masculí B, que ja no s’hi juga res, va perdre contra el Perpetuenc, per 10 a 6, i el cap de setmana rebrà el Montmeló B. Els llagostencs ocupen el penúltim lloc, del grup 15 de la Quarta Catalana, amb 15 punts.

Publicitat

Publicitat

Més notícies