Divendres, 02 juny 2023
16.3 C
La Llagosta

L’Ajuntament va ser l’escenari de la lectura del manifest del 25N

“A la Llagosta treballem per oferir polítiques de prevenció, abordatge, atenció, detecció i reparació adreçades a tota la ciutadania i per això aprofitem el 25 de novembre per refermar-nos en el nostre rebuig i condemna a totes i cadascuna de les formes i àmbits de les violències masclistes”. Així acaba el manifest del Dia Internacional de lluita per a l’eliminació de les violències masclistes que va llegir ahir la regidora d’Igualtat, Melania Beltran al ple ordinari que va celebrar ahir l’Ajuntament de la Llagosta. El text va ser aprovat per unanimitat.

La lectura del manifest forma part dels actes de la programació del Dia Internacional de lluita per a l’eliminació de les violències masclistes, que s’ha desenvolupat durant aquest mes a la Llagosta. Després de la lectura, tant la regidora com els portaveus dels grups municipals van expressar el seu suport a la ministra d’Igualtat Irene Montero davant la situació que va patir al Congrés dels Diputats per les declaracions d’una diputada de Vox.

La regidora d’Igualtat, Melania Beltrán, va explicar que “a més de les activitats d’aquest mes de novembre, sabem que els professionals de l’educació també intenten inculcar aquests valors i que els alumnes tenen molta informació sobre aquest tema”. Beltran va dir que  sobre la violència masclista  “tot el món ha de ser una mica autocrític, perquè en certa manera, de forma innata tenim alguns comentaris o alguns tipus de comportament que no són els adequats”.

Cristina Segura, d’Esquerra Republicana va manifestar que “compartim les paraules que s’han dit al plenari i crec que la lectura del manifest no es faci només en aquest plenari, sinó que es faci un altre davant de l’Ajuntament, tots els 25N, davant de tota la ciutadania de la Llagosta que s’hi vulgui apropar”.

La regidora de la Llagosta en Comú, Eva Miguel, va voler destacar que “hem de reclamar que la gent que pateix violència de gènere també necessita tenir serveis públics essencials» i va indicar que «el 25 N ens ha de portar a reclamar també que davant les violències masclistes hem de lluitar per aconseguir drets i condicions de vida dignes”.

El regidor de Ciutadans, Jorge Sabanza, va indicar que “des de l’Ajuntament sempre s’ha treballat sobre aquest tema i crec que tots els que estem asseguts en aquesta taula li donem suport sempre. El que nosaltres diem és que s’ha d’ensenyar des de petits, perquè és quan més aprenen i la violència masclista s’ha d’oblidar i que agafin un altre ritme de vida”.

Publicitat

Publicitat

Més notícies