Dimarts, 19 març 2024
13.6 C
La Llagosta

Sonia Bocanegra i Albert Caballero, millors esportistes de la Llagosta

Els atletes Sonia Bocanegra, del Barcelona Atletisme, i Albert Caballero, de La Blanca, han estat els millors esportistes absoluts de la Llagosta de la temporada 2021-2022. L’Ajuntament ha celebrat avui dimecres la quarta edició de la Nit de l’Esport, que ha omplert el Centre Cultural amb el teixit esportiu de la nostra localitat. En total, el jurat de la Nit de l’Esport ha fet entrega de vuit guardons -sis premis i dos reconeixements-, que han reconegut els millors esportistes i equips del curs 2021-2022.

El premi de millor esportista absolut femení ha estat per Sonia Bocanegra, que va ser medallista catalana màster d’or en salt de llargada i plata en els 60 metres llisos. A més, va participar en l’estatal i l’Europeu màster. “Va ser una temporada complicada, que vaig haver de superar lesions. Tot i això, vaig poder competir. Enguany em trobo molt millor i tinc com objectiu lluitar per les medalles a l’estatal i ser-hi a l’Europeu de Polònia”, ha explicat Bocanegra. Finalistes han estat Marina Millán exjugadora de l’Handbol Sant Quirze; i Paula Bienvenido, judoka de l’AE Karate-Judo La Llagosta.

En categoria masculí, el millor esportista absolut ha estat Albert Caballero que va guanyar el Campionat d’Espanya de marató en equip i va ser subcampió del 10 km màster en equip. “És una satisfacció enorme rebre el reconeixement després de començar a córrer fa molts anys pels carrers de la Llagosta. Aquesta temporada tenim com objectiu, novament, el Campionat d’Espanya de marató per equips amb La Blanca”, ha dit Caballero. Finalistes han estat Nèstor Ramírez, ciclista del Solarider Team; i Álex Pacheco, jugador de futbol americà del Barberà Rookies.

En la categoria promesa, la guanyadora ha estat Paula Roman, del Patinatge Ripollet, que va ser campiona d’Europa; i com a finalistes, Naia López, cadet del BM Granollers, i Clàudia Roman, aleví del Patinatge Ripollet. En nois, el guanyador ha estat Alejandro Muñoz, de l’Atlètic Mollet, que va ser campió amb Catalunya de l’estatal de seleccions autonòmiques sub-16 i va destacar en salt d’alçada. Han estat finalistes, la parella benjamí Hugo Ramírez i Adam Salhi, del Pàdel Club La Llagosta; i Rubén Fernández, cadet del CB Cornellà.

En equips, el millor femení ha estat el sènior A del Pàdel Club La Llagosta, que ha pujat a la Primera Divisió del Vallès i finalistes han quedat el sènior B del Pàdel Club i el sènior del CD La Concordia. En masculí, el guanyador ha estat l’infantil del FSU Llagostense, per pujar a la Segona Catalana, i finalistes han estat el sènior A del FSU Llagostense i el sènior del CB La Llagosta 2017.

La gala esportiva també ha reconegut la trajectòria individual d’Antonio Rubio, president del CD La Concordia pel seu compromís de més de quatre dècades amb el futbol i el futbol sala; i en trajectòria d’entitat, els 50 anys del Club Petanca La Llagosta.

En total s’han presentat una trentena de candidatures, que el jurat de la Nit de l’Esport ha repartit en vuit premis i 12 diplomes. “Feia anys que no es podia celebrar aquesta gala i enguany hem donat aquesta passa endavant per recuperar-la i donar un reconeixement públic als esportistes i clubs de la nostra localitat. Una tasca que moltes vegades no es veu, però que es fa cada dia“, ha destacat el regidor d’Esports, Antonio García Robledo, que s’ha mostrat molt satisfet per recuperar la gala esportiva que feia molts anys que no se celebrava.

L’alcalde Óscar Sierra ha acomiadat l’acte amb un agraïment als esportistes i clubs de la nostra localitat. També ha recordat Sierra, que “qualsevol infant que vulgui fer esport a la Llagosta i no tingui entitat per practicar la seva modalitat esportiva, pot adreçar-se a les Escoles d’Iniciació Esportiva que promou l’Ajuntament perquè es poden practicar qualsevol tots”.

La Nit de l’Esport ha acabat amb la fotografia amb els guardonats i els finalistes a l’escenari del Centre Cultural.

Publicitat

Publicitat

Més notícies