Dimecres, 22 març 2023
15.1 C
La Llagosta

Potenciano Ahijado i Antonio Boixadós guanyen el 20è Concurs Estatal de Fotografia

Potenciano Ahijado, en la categoria lliure i Antonio Boixadós, en la Llagosta, han estat els guanyadors de la 20a edició del Concurs Estatal de Fotografia. Can Pelegrí va acollir divendres el veredicte del jurat i l’acte de lliurament del certamen estatal, que organitza el Foto-Club La Llagosta amb la col·laboració de l’Ajuntament.

Membres del jurat amb la fotografia guanyadora de la categoria lliure.

En la categoria lliure, el guanyador, Potenciano Ahijado, es va endur un premi de 250 euros i un diploma; seguit de Juan José Guerrero, amb 160 euros i un diploma; Antonio Soriano, amb 100 euros i un diploma; Carles Alasraki, amb un diploma; i Xavier Xaubet, amb un diploma. En la categoria la Llagosta, el guanyador va ser Antonio Boixadós, veí de Terrassai membre del Foto-Club Terrassa, que va guanyar un premi de 120 euros i un diploma. “Fa anys que participo en el certamen estatal de la Llagosta i la fotografia que he presentat és un personatge a la plaça d’Antoni Baqué amb l’església de fons, que això és una imatge maca i molt llaminera”, va explicar Boixadós.

Al segon lloc de la categoria la Llagosta va quedar Eva Redondo, del Foto-Club La Llagosta, que va guanyar un premi de 75 euros i un diploma. “És una fotografia molt diferent de les que faig. És una imatge d’una fàbrica antiga del polígon industrial, que tenia tres punxes, hi havia tres cotxes blancs i un pas de vianants. Em vaig ajupir i ja tenia la foto amb tres elements, que són molt atractives”, va comentar Redondo. Al tercer lloc va quedar Carles Alasraki, amb 50 euros i un diploma; seguit de David Puente, del Foto-Club La Llagosta, amb un diploma; i Toni Barbany, amb un diploma.

Eva Redondo.

Des del 2019 no se celebrava el Concurs Estatal de Fotografia i enguany s’han presentat un total de 270 fotografies, d’entre 77 autors. D’aquestes, 224 fotos es van presentar en la categoria lliure i 46, en la Llagosta. “Estem molt satisfets per la gran quantitat de participants i la qualitat de les imatges”, deia Isabel Moyano, presidenta del Foto-Club La Llagosta, que explicava que enguany ha estat la primera edició que les imatges s’han presentat en format digital perquè “això ha fet que hi hagi més participació”. Durant el veredicte del jurat i l’acte de lliurament del certamen estatal, hi havia l’alcalde Óscar Sierra; el regidor de Cultura, Fran Ruiz; i el regidor d’Actes Populars i Tradicions, Mariano García.

De l’1 al 31 de desembre es podrà visitar al vestíbul del Centre Cultural una exposició amb les fotografies guanyadores i una selecció d’imatges de la 20a edició del certamen estatal. La mostra es podrà veure de dilluns a divendres, de 17 a 20 h, i els caps de setmana quan hi hagi una activitat programada al Centre Cultural.

Publicitat

Publicitat

Més notícies