Divendres, 02 juny 2023
16.3 C
La Llagosta

Les donacions de sang continuen incrementant-se a la nostra localitat

Durant el 2022, a la Llagosta han tingut lloc sis captacions de sang. En total, s’han realitzat 461 donacions. 36 persones s’han animat a donar sang per primera vegada. En les quatre ocasions que s’ha pogut donar plasma, ho han fet 37 persones i en les altres quatre que s’ha realitzat captació de medul·la òssia, s’han aconseguit 11 donacions. Al llarg de l’any hi ha hagut 53 oferiments de donacions de sang que no s’han pogut fer per diverses raons.

La darrera captació de sang realitzada a la Llagosta, dimarts passat, s’ha saldat amb 93 donacions. La jornada va registrar deu nous donants, nou oferiments de persones que no van poder donar sang per diversos motius i quatre donacions de medul·la òssia. Aquestes són de les millors dades registrades aquest any a la nostra localitat. L’alumnat de 6è de l’Escola Gilpe va col·laborar en la promoció d’aquesta captació sanguínia.

Les donacions de sang es van incrementant any rere any a la Llagosta. L’any passat es va arribar a les 455 donacions; el 2020 els registres es van quedar en 333, ja que només es van poder realitzar tres captacions de sang; el 2019, van ser 432; el 2018, 333 i el 2017, les donacions van ser 318. Ara fa deu anys, el 2012, les donacions no arribaven a 300, concretament se’n van fer 279. Però la xifra més baixa d’aquests darrers anys va ser el 2013, amb només 178 donacions.

La tècnica del Banc de Sang, Ana Albert, considera que “a la Llagosta les campanyes sempre han tingut un gran èxit de participació, en els darrers anys estàvem al voltant d’unes 400 donacions, al 2021 es van arribar a les 455 donacions i aquest any hem assolit les 461”. Albert ha afegit que “les donacions de plasma s’han mantingut i el que ens agradaria impulsar a la Llagosta és la donació de medul·la òssia”.

El Banc de Sang. l’Associació de donants de sang i l’Ajuntament estan treballant en el calendari de donacions del proper any.

Publicitat

Publicitat

Més notícies