Diumenge, 16 juny 2024
18.6 C
La Llagosta

L’octubre registra un increment de l’atur a la nostra localitat

L’atur a la Llagosta ha pujat durant el mes d’octubre en set persones. Aquesta dada contrasta amb la baixada de la desocupació que s’ha registrat de forma general a Catalunya. A la nostra localitat hem d’anar fins al 2018 per trobar un mes d’octubre amb un increment de la desocupació. A final de mes hi havia a la Llagosta 763 persones sense feina. La taxa d’atur s’ha situat en el 12,35 %.

El creixement de l’atur ha estat exclusivament femení. A l’octubre el nombre de dones inscrites a l’Oficina de Treball de la Generalitat (OTG) es va incrementar en deu i el d’homes va baixar en tres. Així, a la Llagosta hi ha 466 dones desocupades i 297 homes.

Per edats, els que més han patit l’atur han estat els joves de 20 a 24 anys, amb onze aturats més, seguit de les persones entre 45 i 49 anys, amb nou aturades més. A l’altra banda es troben els que tenen entre 40 i 44, que han baixat en set. El grup que més atur registra és el situat entre els 60 i 65 anys, que sumen 137 persones.

El temps que s’està en situació d’atur és una altra de les dades de l’informe que cada mes publica l’Observatori del Treball i Model Productiu. Els dos grups més nombrosos són el de persones que porten més de dos anys sense feina, que en son 302, nou menys que al setembre, i el de les que fa fins a tres mesos que estan a l’atur, que en son 220, amb un increment de 28 respecte al mes anterior. El descens més destacable és la del grup que porta de sis a nou mesos aturades, que ha baixat en dinou persones.

Per sectors, l’industrial ha pujat en vuit persones i el col·lectiu sense ocupació anterior en sis. El sector agrícola ha disminuït en tres persones i el de serveis i el de la construcció en dues cadascú. El gruix de aturats i aturades de la Llagosta s’acumula en el sector serveis, que arriba a les 519 persones registrades a l’OTG.

El Vallès Oriental ha seguit la tònica a la baixa registrada de forma general al mes d’octubre . A la nostra comarca l’atur ha baixat en 274 persones i la taxa de desocupació s’ha situat en el 10,32 %.

Publicitat

Publicitat

Més notícies