Dissabte, 13 juliol 2024
26 C
La Llagosta

Ja s’aplica ÓRBITA4kids a les escoles de la Llagosta

La Gasol Foundation ha començat a aplicar el programa comunitari ÓRBITA4kids a les quatre escoles de la Llagosta. L’objectiu és fomentar estils de vida saludable per lluitar contra l’obesitat infantil.

L’Atenció Primària Metropolitana Nord de l’Institut Català de la Salut, la Fundació Institut Universitari per a la recerca a l’Atenció Primària de Salut Jordi Gol i Gurina i la Gasol Foundation coordinen aquesta iniciativa amb el suport de l’Ajuntament de la Llagosta.

Amb l’inici de curs, professionals del CAP La Llagosta van participar en les reunions de mares i pares de les quatre escoles de la Llagosta per tal d’explicar a les famílies la primera fase del projecte, que pretén avaluar els infants del municipi des de P3 fins a 4t de Primària. La Llagosta és el primer municipi on es posa en marxa el programa ÓRBITA4kids.

En les properes setmanes es començaran a recollir les dades inicials per tal de poder avaluar en un futur l’eficàcia del programa amb rigor científic. Està previst que aquesta acció es desenvolupi durant dos cursos acadèmics i es podrà ampliar en el temps.

Entre les accions que es duran a terme dins del projecte, totes les escoles implementaran per a aquest curs el programa SISME de promoció d’hàbits de vida saludable a través de l’assignatura d’Educació Física i les tutories. A més, s’està desenvolupant un pla de capacitació integral adreçat als professionals de la salut del CAP La Llagosta.

Un altre dels aspectes clau és el desplegament d’una àmplia campanya de comunicació per sensibilitzar i motivar els nens i nenes i les famílies de la Llagosta a seguir un estil de vida saludable.

“ÓRBITA4kids és un programa comunitari pioner que busca revertir la tendència a l’augment de sobrepès i obesitat entre les nenes i els nens de la Llagosta”, ha comentat Raquel Ortega, directora de l’EAP de la Llagosta. Ortega ha afegit que “volem engrescar les famílies a participar al projecte, ja que l’evidència científica apunta que aquest tipus d’intervencions poden mostrar efectes positius en la reducció de les xifres d’obesitat infantil”.

“Es tracta del primer programa multinivell i multicomponent que posem en
marxa”
, ha explicat Cristina Ribes, directora executiva de la Gasol Foundation a
Europa. “La implementació i avaluació del programa ÓRBITA al municipi de la
Llagosta ens permetrà visualitzar l’estratègia d’extensió del programa a altres municipis de Catalunya i de la resta d’Espanya”
, ha destacat Ribes.

Publicitat

Publicitat

Més notícies