Divendres, 27 gener 2023
5.5 C
La Llagosta

L’Escola d’Adults inicia el curs 2022-23 amb més de 600 alumnes

El Centre de Formació d’Adults (CFA) de la Llagosta ha iniciat el curs 2022-23 amb més de 600 alumnes, que suposa un increment del 15% respecte a l’any passat. El centre d’ensenyament ha celebrat avui dimecres l’acte d’inauguració del nou curs acadèmic al Centre Cultural, que ha comptat amb la presència del regidor d’Educació de l’Ajuntament, Fran Ruiz.

El curs va iniciar-se fa unes tres setmanes i ho va fer amb totes les classes presencials i amb normalitat acadèmica. “Comencem el curs amb molta il·lusió perquè tornem a la normalitat amb les classes presencials, també volem fer excursions i a final de temporada volem recuperar el viatge de fi de curs”, explica el director de l’Escola d’Adults, Abel Lacruz, que es mostra satisfet de l’increment de matriculacions: “durant els anys de pandèmia la gent ha continuat venint a l’escola, però enguany hi havia moltes ganes i hem notat un 15% d’increment en les matriculacions”.

Durant l’acte d’inauguració s’ha fet un homenatge a l’anterior directora del Centre de Formació d’Adults, Isabel Soler, que es va jubilar el 2020 després de 25 anys com a màxima responsable del centre d’ensenyament. “La Isabel va reivindicar que hi hagués més professors per poder fer més assignatures i més cursos; també millores al centre i, fins i tot, va aconseguir convertir una escola petita en un centre d’ensenyament mitjà-gran”, diu Lacruz. Soler ha pujat a l’escenari, ha rebut un ram de flors, l’aplaudiment del centenar d’assistents i s’ha mostrat molt emocionada i agraïda.

L’acte ha comptat també amb l’actuació musical del grup format per Anna Sáez i Carlos Coronado i un grup d’exalumnes, que han explicat el seu pas per l’Escola d’Adults i la millora en les seves vides que els hi va suposar per millorar la seva formació acadèmica. En acabar l’acte, hi havia un refrigeri pels assistents a l’espai de l’entrada del Centre Cultural

Oferta formativa

L’oferta de cursos del centre educatiu per a persones adultes de la nostra localitat és similar al que s’ha impartit en cursos anteriors. Entre els estudis que es poden fer el curs 2022-2023 hi ha els quatre nivells de la formació inicial, el Graduat en Educació Secundària (GES 1 i GES 2), la preparació a les proves d’accés als Cicles Formatius de Grau Superior i a la universitat per a majors de 25 i 45 anys, els quatre nivells de Competic d’informàtica i tres nivells de les llengües de català, castellà, francès i anglès. Com a novetat, hi ha cursos que seran semipresencials i entre aquests hi ha matèries optatives del GES; les assignatures de física, química i biologia de les proves d’accés; el Competic 2 i 3 d’informàtica; i els nivells 1 i 2 de castellà.

Publicitat

Publicitat

Més notícies