Dijous, 25 abril 2024
12.3 C
La Llagosta

L’atur baixa al nostre municipi durant el mes de setembre

Durant el mes de setembre l’atur a la Llagosta va disminuir en set persones. Aquest increment trenca amb la tendència a l’alça dels dos mesos anteriors. A final de setembre hi havia a la nostra localitat 756 veïns i veïnes de la Llagosta registrats a l’Oficina de Treball de la Generalitat (OTG). La taxa d’atur s’ha situat en el 12,24 %

Si comparem les dades amb les d’ara fa un any, ens trobem que la desocupació a la Llagosta ha disminuït en 52 persones, 22 són homes i 30 són dones. Al setembre, l’atur masculí es va reduir en cinc persones i el femení en dues. Hores d’ara hi ha 300 homes sense feina a la nostra població i 456 dones.

Per temps en situació d’atur, els canvis han estat variables. Destaca, per una banda, la baixada en tretze persones que porten fins a tres mesos a l’atur i , per l’altra, la pujada en les que fa entre tres a sis mesos que estan sense feina. El grup més nombrós continua sent el d’aturats i aturades que porten més de dos anys en aquesta situació, que en son 311, i els que s’incorporen a les llistes de l’atur, que arriben als 192.

Per edats, el comportament també ha estat molt diferent segons el grup. El que més ha baixat és el grup de 45 a 49 anys, que ho ha fet en vuit persones, i el que més ha pujat és el de 55 a 59 anys, que s’ha incrementat en onze. El col·lectiu de més de 60 anys continua sent el més que més persones aplega, amb 139 persones inscrites a l’OTG.

Per sectors econòmics, el de serveis és el que ha experimentat un millor comportament, amb un descens de l’atur de vuit persones. Tot i això, és el que més veïns i veïnes de la Llagosta registra, un total de 521. La indústria i la construcció baixen en dues persones cada sector. Al camp industrial hi ha 150 persones sense feina i al de la construcció 39. El col·lectiu sense ocupació anterior acumula 41 persones aturades, quatre més que a l’agost, i el sector agrícola, cinc, sumant una més.

Al Vallès Oriental, l’atur ha disminuït en 122 persones. El setembre va acabar amb 20.021 vallesans i vallesanes sense feina i la taxa d’atur s’ha situat en el 10,46 %.

Publicitat

Publicitat

Més notícies